Indhold
- ️ 1. BOSCH SMU46CB01S, underbygningsopvaskemaskine
- ️ 2. BOSCH SMU46CW01S, Underbygningsopvaskemaskine
- ️ 3. BOSCH SMU46CB01S, Underbygningsopvaskemaskine
- Hvilken opvaskemaskine?
- ️ Hvor stor en opvaskemaskine?
- Energimærke og støjniveau i fokus
- Hvad skal jeg overveje med en opvaskemaskine?
- Hvor mange har en opvaskemaskine?
En opvaskemaskine er helt uundværlig for mange i en travl hverdag. Er din gamle model stået af? Eller er du bare træt af at vaske op i hånden?
Så er du havnet det helt rette sted. Her får du nemlig inspiration til, hvilke opvaskemaskiner du med fordel kan se nærmere på. Vi har samlet nogle af tidens mest anbefalede modeller både herhjemme og i udlande. Dermed kan du være sikker på at få et godt produkt for dine penge.
️ 1. BOSCH SMU46CB01S, underbygningsopvaskemaskine
Set hos: Elgiganten
- ✅ Testvinder hos svenske Råd & Rön
- ✅ Utallige gode anmeldelser fra brugere og fagfolk
- ☀️ Energiklasse A++
Til større familier, er der behov for en rummelig maskine. Og i det tilfælde er modellen her fra Bosch det optimale valg. Den har nemlig plads til hele 13 kuverter. Som en smart detalje kan du time maskinen, så du kan planlægge, hvornår den går i gang. Dermed kan du sikre, at den først er færdig, når du har tid til at tømme den. Den ligger desuden i en fin energiklasse.
Specifikationer:
- Årligt vandforbrug: 2660 liter
- Årligt energiforbrug: 262 kWh/år
- Antal kuverter: 13
- Antal programmer 6
- Energiklasse: A++
- Tørreevne: A
️ 2. BOSCH SMU46CW01S, Underbygningsopvaskemaskine
Set hos: Elgiganten
- ✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
- ✅ Godt køb ifølge Forbrugerrådet Tænk i januar 2017
- ☀️ Energiklasse A++
Tænker du på miljøet, og vil du undgå at bruge for meget energi, når du tænder for opvaskemaskinen? Så er modellen her et godt køb. Den befinder sig nemlig i en fornuftig energiklasse. Alligevel kan du dog på en enkelt vask rengøre op til 13 kuverter. Derfor er den perfekt til den større familie på 4-5 personer. Den har desuden et smart øko-program, hvis du vil spare yderlige på elregningen.
Specifikationer:
- Årligt vandforbrug: 2660 liter
- Årligt energiforbrug: 262 kWh/år
- Antal kuverter: 13
- Antal programmer 6
- Energiklasse: A++
- Tørreevne: A
️ 3. BOSCH SMU46CB01S, Underbygningsopvaskemaskine
Set hos: Elgiganten.
- ✅ Testvinder hos svenske Råd & Rön
- ✅ Utallige gode anmeldelser fra brugere og fagfolk
- ☀️ Energiklasse A++
Med opvaskemaskinen her fra Bosch får du et lille teknologisk vidunder. Maskinen kan køre på hele seks forskellige programmer alt efter behov. Derudover får du tre tillægsfunktioner oveni hatten. Det gør det blandt andet muligt at få opvasken færdig ekstra hurtigt eller at opnå et ekstra tørt resultat. Opvaskemaskinen er ydermere også både støjsvag og energibesparende.
Specifikationer:
- Årligt vandforbrug: 2660 liter
- Årligt energiforbrug: 262 kWh/år
- Antal kuverter: 13
- Antal programmer 6
- Energiklasse: A++
- Tørreevne: A
Hvilken opvaskemaskine?
Står du og har brug for en ny opvaskemaskine?
Så kan det være lidt af en jungle at finde ud af, hvilken du skal gå med. Der findes et hav af muligheder på markedet i dag, og ved første blik kan de synes ens. Der er dog god grund til at nærstudere modellerne, før du køber. En opvaskemaskine er en større investering for de fleste. Derfor gør du klogt i at holde øje med nogle specifikke faktorer. Dermed kan du nemlig sikrer dig en maskine, der holder mange år frem.
️ Hvor stor en opvaskemaskine?
Først og fremmest skal du naturligvis overveje, hvor stor en opvaskemaskine, du vil have. Her skal du have pladsen i dit køkken i tankerne. En klassisk maskine er typisk 60 cm bred. Du kan dog i dag finde smallere modeller til det lille køkken på bare 45 cm. Du kan også vælge at gå med en bordopvaskemaskine. Den kan stilles på et bord eller på en hylde. Du skal også beslutte dig for, om du vil have en integreret maskine. Den kan gemmes bag en skabslåge i dit køkken. En anden mulighed er at få en underbygget model, hvor fronten er synlig.
Dernæst skal du også vurdere, hvor mange du har brug for at vaske op for. Ifølge Forbrugerrådet Tænks mange tests af opvaskemaskiner viser det sig dog, at det altid bedst kan betale sig at købe en almindelig opvaskemaskine. En bordopvaskemaskine bruger nemlig meget energi. Derfor er en stor model et bedre køb, selvom du bor alene. Nogle opvaskemaskiner har også en funktion, der gør det muligt at vaske halve vaske. Det er en god løsning for den lille husholdning, som ikke bruger meget service.
Energimærke og støjniveau i fokus
Generelt skal du altid have øje for energimærket. Det har nemlig både betydning for belastningen på miljøet og din pengepung. Overordnet er maskiner med energimærke A++ de mest energivenlige. Der er dog ikke altid overensstemmelse med et godt energimærke, og hvor godt maskinen vasker rent. Derfor kan du ikke blot beslutte dig ud fra dette parameter. En anden vigtig faktor er også støjniveauet. Det kan nemlig være en stor gene, hvis støjniveauet er for højt. Niveauet bør maksimalt være 48 dB. Du kan dog sagtens finde modeller, hvor niveauet er væsentligt lavere.
Hvad skal jeg overveje med en opvaskemaskine?
Andre ting, der er gode at kigge efter, er også, hvor mange forskellige programmer maskinen har. For nogle kan det være vigtigt med børnesikring for at beskytte de mindste. Nogle går efter en timer-funktion, så de kan planlægge en vask til engang ud i fremtiden. Selve indretningen af maskinen i forhold til bestikkurv og hylder, kan også have indflydelse på dit valg.
Overordnet handler det altså om at gøre op med dig selv, hvad der har størst betydning for netop dig. Dermed bliver det lettere at finde modeller, der lever op til dine krav. Her er det altid en god idé at læse tests online. Dermed får du nemlig et ærligt indblik i opvaskemaskinernes formåen. Vælger du en af vores tre bud, er du dog garanteret en maskine, der vasker rent, og som holder langt ud i fremtiden.
Hvor mange har en opvaskemaskine?
Det kan måske være svært at forestille sig, at vi engang har klaret opvasken af beskidte tallerkner og glas helt uden en maskine. Idéen til en mekanisk opvasker blev første gang introduceret i 1850. Her udtog amerikanske Joel Houghton nemlig et patent på sin hånddrevne maskine. Den var udført i træ og var ikke specielt effektiv. Den idé videreudviklede L.A. Alexander på i 1865. Her fik han nemlig patent på en lignende maskine. Denne gang havde den dog et indbygget hyldesystem. Den fungerede dog stadig kun ved håndkraft. Ingen af maskinerne vandt nogensinde rigtigt indpas hos folk, da de var alt for upraktiske.
En rigtig opvaskemaskine, som vi kender den i dag, stammer fra en opfindelse, der kom et par år senere i 1886. Her udstillede Josephine Cochranes en opvaskemaskine på verdensudstillingen i Chicago, som vakte opsigt. Josephine Cochranes var velhavende og barnebarn af John Fich, der opfandt hjuldamperen. Iderigdommen lå altså i hendes blod. Det med at vaske op, lå dog ikke til hende. Det havde hun tjenestefolk til. Ideen kom da også til hende, fordi hendes tjenestefolk altid lavede skår i hendes fine porcelæn.
Der er altså tidligt blev gjort tanker om, hvordan man kunne gøre opvasken lettere i husholdningen. Der skulle dog gå længe, før opvaskemaskiner blev en kommerciel succes. Faktisk skal vi næsten 100 år frem i tiden. Det var nemlig først i 1970’erne, at opvaskemaskiner blev almindelige at se i først amerikanske hjem og senere også i Europa. I dag må man dog sige, at produktet er allemandseje til glæde for især børnefamilier.
Læs også om: Kondenstørretumbler test, Vaskemaskine test, Gaskomfur test, Kummefryser test, Bordopvasker test, Kølefryseskab test, Bosch vaskemaskine test, AEG vaskemaskine test, Siemens opvaskemaskine test, Siemens kombiovn test, Miele vaskemaskine
[…] også om: Kondenstørretumbler test, Vaskemaskine test, Gaskomfur test, Opvaskemaskine test, Kummefryser test, Bordopvasker test, Kølefryseskab test, Bosch vaskemaskine test, AEG […]
[…] også om: Kondenstørretumbler test, Vaskemaskine test, Gaskomfur test, Opvaskemaskine test, Bordopvasker test, Kølefryseskab test, Bosch vaskemaskine test, AEG vaskemaskine test, Siemens […]
[…] også: Kondenstørretumbler test, Vaskemaskine test, Gaskomfur test, Opvaskemaskine test, Kummefryser test, Bordopvasker test, Kølefryseskab test, Bosch vaskemaskine test, AEG […]