Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Streaming

E-bøger: Her kan Outlander bøger streames

Outlander bøger

Er du vild med den bjertagende natur i det skotske højland? Og er du nysgerrig på, hvad der egentligt skete, da de skotske klaner kæmpede mod englænderne for landets selvstændighed?

Så bør du kaste dig over bogserien Outlander af Diane Gabaldon. Særligt hvis du også har et ømt punkt for episke kærlighedshistorier. Vi følger nemlig den engelske kvinde Claire Randall, som ved en fejl eller et lykketræf rejser tilbage i tiden til det skotske højland i 1740’erne. Her møder hun klanmedlemmet Jamie Fraser, og det slår hurtigt gnister mellem de to. Det sker til trods for, at Claire jo har en mand tilbage i nutiden, der i bogen foregår lige efter 2. verdenskrig.

Bøgerne er særligt blevet populære, efter de er blevet lavet til en tv-serie. Hvis du vil have hele historien, bør du dog ikke gå glip af bøgerne også.  Indtil nu er der udkommet 9 bøger i serien. Det er dog endnu kun de 5 første, der er oversat til dansk. Dem kan du heldigvis nemt få fingrene i, uanset om du foretrækker at læse e-bog eller høre lydbog. Du skal blot oprette en bruger hos enten Storytel eller Mofibo. Så kan du streame løs og rejse med Claire tilbage i tiden gang på gang.

🏴 1. Den engelske kvinde, Diane Gabaldon (1991)

Outlander bøgerVi befinder os i 1948 kort tid efter krigen. Den engelske sygeplejerske Claire Randall og hendes ægtemand Frank Randall er taget på en rejse til den lille by Inverness i det skotske højland. Parret skal forsøge at finde hinanden igen efter mange års adskillelse under krigen. En dag besøger Claire alene en stenhøj, der viser sig at være magisk. Da hun rører stenen, bliver hun nemlig sendt på en tidsrejse 200 år tilbage i tiden. Hun bliver hurtigt taget under vingerne af en af de store højlandske klaner. Her kan hun følge med i deres kamp for frihed mod englænderne. Det er dog mødet med den unge Jamie, der bliver det altopslugende fokus for Claire. De forelsker sig hovedkulds i hinanden. Men hjemme i nutiden venter Frank stadig. Spørgsmålet er, om Claire er fanget i fortiden eller ej?

📘 Få bogen på Mofibo  📗 Få bogen på Storytel

 

 

🏴 2. Guldsmed i rav, Diane Gibaldon (1992)

Outlander bøgerClaire er blevet gift med sit livs kærlighed Jamie Fraser. Efter Jamies dramatiske flugt fra Wentworth fængslet og den frygtelige engelske officer Jack Randall, rejser parret sammen til Frankrig. I Paris kan de nemlig være i sikkerhed, samtidig med at de vil forsøge at stoppe det endelige slag ved Culloden. De kommer hurtigt tæt på den parisiske elite og ikke mindst den franske konge og tronarvingen prins Charles Stuart. Claire ved, at prinsens planer om et opgør med englænderne vil ende i død og ødelæggelse for skotterne. Men er det nok at skabe intriger ved det franske hof for at ændre historien? Eller er Jakobitterne ustandselige i deres mission?

📘 Få bogen på Mofibo  📗 Få bogen på Storytel

 

 

🏴 3. Den rejsende, Diane Gibaldon (1993)

Outlander bøgerClaire er tilbage i det 20. århundrede. I 20 år har hun holdt på sin hemmelighed om, hvad der skete i Skotland med Jamie. Ligeledes har hun skjult, at datteren Brianna i virkeligheden tilhører Jamie og ikke Frank. Nu er Frank død, og det er på tide at fortælle datteren den sande historie. Da Claire til sin forundring gennem nogle historiske dokumenter opdager, at Jamie overlevede slaget ved Culloden, rejser hun på ny tilbage i tiden. Her bliver hun genforenet med sit livs kærlighed. Jamie levede i mange år i skjul for englænderne ved sin familie, men endte med at overgive sig af fri vilje. Efter sin fængsling lever han nu som spritsmugler i Edinburgh, da Claire pludselig en dag træder ind ad døren. Da Jamies nevø bliver kidnappet, sendes de to elskende igen ud på en faretruende færd. Denne gang til De Vestindiske Øer.

📘 Få bogen på Mofibo  📗 Få bogen på Storytel

 

 

🏴 4. Trommer i det fjerne, Diane Gibaldon (1996)

Outlander bøgerEfter et skibbrud er Claire og Jamie Fraser strandet i de amerikanske kolonier. Nu står de over for en svær beslutning. Skal de vende tilbage til Skotland, som er endt i fattigdom og nød? Eller skal de blive, hvor de er, og starte helt forfra i Den Nye Verden? Beslutningen bliver ikke nemmere af, at Claire jo ved, at den amerikanske revolution venter lige rundt om hjørnet. I troen om, at deres datter Brianna er i sikkerhed tilbage i nutiden, beslutter de sig for at skabe et nyt liv i North Carolina. Her slår de sig sammen med andre skotske højlændere, der også lever i eksil. Håbet om et fredeligt liv, bliver dog hurtigt truet.

📘 Få bogen på Mofibo  📗 Få bogen på Storytel

 

 

🏴 5. Det brændende kors, Diane Gibaldon (2001)

Outlander bøgerÅret er nu 1771 og Claire og Jamie befinder sig fortsat i den nye verden i de amerikanske kolonier. Claire holder stædigt fast i sin advarsler til Jamie om, at en krig er på vej. Jamie ved af erfaring, at han bør lytte til sin tidsrejsende kone, selvom han ikke ønsker at tro hende. Men hvad kommer den forestående Amerikanske revolution til at betyde for parret? Vil det være det, der vil brænde hele deres nye tilværelse ned til grunden?

📘 Få bogen på Mofibo  📗 Få bogen på Storytel

 

E-bøger: Her kan Outlander bøger streames
5 (100%) 1 Stemmer

Skriv en kommentar

four + 15 =