Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Med den femte generation af verdens måske mest populære spillekonsol, har Sony med PlayStation 5 formået at skabe en positiv videreudvikling af deres system, mens de stadig beholder alle de væsentlige fordele vi kender i forvejen.

Mens PlayStation 4 formåede at blive den bedst sælgende konsol i dens periode, håber Sony nu på at skabe lignende succes med 5’eren, men er det muligt? Er der god grund til at opgradere, og hvad er der egentlig nyt ved denne udgave? Alt dette og mere får du svar på i denne artikel, så læn dig godt tilbage og bliv klogere på alt det vigtige!

Playstation 5 pris

[dfrcs name=”PlayStation 5″ ]

PlayStation 4 sammenlignet med PlayStation 5

En af de helt store fortalere for den nye PS5 må siges at være den ekstra ydelse man får i forhold til PS4, og også PS4 Pro.

Sony har nemlig valgt at opgradere processoren fra 1.6GHz på PS4, til 3.5Ghz på PS5, og udover den dobbelte regnekraft, leverer den nye processor en mere effektiv ydelse, så man altså får en markant forbedret oplevelse hvad angår indlæsning og hastighed, både i spil men også i menuer og apps.

Samtidig er grafikkortet også opgraderet væsentlig, hvilket kan resultere i op til 300% bedre ydelse i spil. Og med denne udvidede hardware er der også blevet plads til at inkludere Ray Tracing som vi kender det de nyeste spil, hvilket giver utroligt skarpe og livlige billeder.

PS5 kommer også med 16GB GDDR6 RAM hvilket igen er dobbelt så meget som tidligere generationer, og altså leverer en helt anden oplevelse når man lægger alle disse opgraderinger sammen.

Sony har som de plejer at gøre stadigvæk gjort det muligt at spille ældre spil på din PS5, så du stadigvæk kan spille de gamle klassikere, mens du samtidig er fremtidssikret flere år ud i fremtiden hvad nye spil angår.

Sidst men ikke mindst har Sony også udviklet en ny controller til PlayStation 5 som de har døbt DualSense. Dette kan ses som næste generation af deres controllere, som erstatter den ellers meget populære DualShock model vi alle kender og elsker. Folk har dog hurtigt taget DualSense til sig, og mange rapporterer at det er smertefrit at vænne sig til den nye.

Samtidig er det med den nye PS5 også muligt at spille spil med 120 FPS i 4K opløsning, ligesom man kan med PS4 Pro, men ikke den klassiske PS4, så du fuldt ud kan være på lige fod med dyre gaming computere, og stadig nyde krystalklare billeder der giver maksimalt overblik i intense spil.

playstation 5 controller

Afsluttende ord

Mange danskere ejer stadigvæk en PlayStation 4, og det kan være svært at gøre op om det er omkostningerne værd at skifte ud med den seneste udgave. I sidste ende kommer det an på om du har brug for de nyeste funktioner, og eventuelt også om du kan få en god pris for din PS4 på brugtmarkedet.

Den tidligere generation sælges nemlig stadig til fornuftige priser på Den Blå Avis og i Facebook grupper, og hvis man har lidt udstyr eller et par populære spil at byde på samtidig kan man ofte udskifte for en relativt lav samlet pris.

Skriv en kommentar

17 + 1 =