Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Leder du efter bedste proteinpulver i test? Proteinpulver er efterhånden en gammel kending indenfor fitnessverdenen, og det er heller ikke uden grund at dette pulver har vundet stor succes. Det er en praktisk kilde til at opbygge muskelmasse, det er nemt at dosere, og det kan skabe resultater ved at understøtte kroppens egen fremgang. Vi guider dig igennem proteinpulverets mange fordele og muligheder, og undersøger nogle af de bedste produkter på markedet.

Proteinpulver test

Vi har i denne testartikel sammenlignet produkter fra fem forskellige producenter. Vi har undersøgt produkterne ud fra proteinindhold, bedømmelser og test, smag, konsistens og pris. Vi har valgt at fokusere på valleprotein i denne artikel, da det er det mest populære proteinpulver på markedet i tests.

#1 – LinusPro WHEY100 proteinpulverwhey100 proteinpulver

 • Scorer højt på både proteinindhold og konsistens.
 • Dette proteinpulver indeholder hele 77 g. protein pr. 100 g., hvilket er et af testens højeste.
 • Alt i alt er det et produkt der lever op til vores forventninger og behov, og det er et proteinpulver der vil fungere godt både i ren form og i madlavning.
 • Derudover et rent dansk proteinpulver.
Til produkt

 

proteinpulver bodylab whey100#2: Bodylab Whey100

 • Bodylab er en af de helt store producenter på markedet, og deres popularitet er heller ikke ufortjent.
 • Dette proteinpulver indeholder 70 g. protein pr. 100 g., som ikke er testens højeste, men tværtimod scorer de rigtig højt på smag.
 • Det kan være pengene værd hvis man går efter en naturlig og lækker smag.
 • Derudover et rent dansk proteinpulver.

 

Til produkt

 

myprotein-impact whey proteinpulver#3: Myprotein Impact Whey Protein

 • Her får du et produkt med hele 82 g. protein pr. 100 g., hvilket faktisk er testens højeste.
 • Det er ikke helt så skarpt på smag og konsistens, men det er det perfekte valg til dig der går efter det højest mulige proteinindhold.
 • Prisen er i den lave ende, og det er jo også en klar fordel hvis du leder efter et alsidigt produkt med stor effekt.

 

Til produkt

 

#4: Bulkpowders PURE WHEY PROTEINPULVER

 • pure whey proteinpulverBulkpowders har her lavet et produkt med et rigtig fint indhold af protein, og med 80 g. pr. 100 g., ligger dette proteinpulver kun lige under testens topscorer.
 • Det er et udmærket produkt hvis man kigger på proteinindhold, men når vi kigger på smag og pris, så er det ikke en af vores favoritter.

 

Til produkt

 

Hvad er proteinpulver?

Proteinpulver er uden tvivl et af de mest udbredte kosttilskud indenfor fitnessverdenen, og det er et produkt med flere anvendelsesmuligheder. Det kan indtages rent, i en smoothie, grød eller bruges til bagning. Mulighederne er uendelige, og netop derfor er proteinpulveret blevet fast inventar blandt træningsentusiaster. Protein er et af de vigtigste elementer ved styrketræning og opbygning af muskelmasse, og uden en passende mængde af dette stof, vil din krop ikke få det maksimale udbytte af din hårde træning.

Proteinpulver består helt grundlæggende af aminosyrer. En stor mængde aminosyrer danner tilsammen et protein, og der er 8 aminosyrer der skal tilføres via kost. Og det er altså her at proteinpulveret kommer på banen, da det er disse aminosyrer der understøtter opbygningen af muskelvæv i kroppen. Man producerer proteinpulver ved at eliminere kulhydrater og fedt fra en fødevare, og samtidig elimineres væsken for at få det i pulverform.

Den rigtige træning er også vigtig

Når alt dette er sagt, så er det vigtigt at understrege at proteinpulver ikke er et mirakelmiddel, og du bør ikke forvente at dette alene vil give dig større muskelmasse. Dets virkning kommer først til sin ret når det kombineres med styrketræning og den rette kost. Proteinpulveret sørger blot for at du nemmere kan indtage den rette mængde protein i forhold til din kropsvægt, og det vil aldrig kunne erstatte forkert kost.

proteinpulver opmåling test

Kroppens behov for protein

Menneskekroppen har grundlæggende brug for tre elementer når vi taler kost – protein, kulhydrat og fedt. Disse tre makronæringsstoffer er den benzin som kroppen kører på, og protein er som sagt det næringsstof der opbygger muskler. Protein er derfor et vigtigt element når man styrketræner, da det hjælper kroppen med at genopbygge muskelvævet efter en hård træning.

Mængden af protein du bør indtage, afhænger først og fremmest af din vægt, og derudover af mængden af træning du udfører. Man siger at mænd og kvinder der styrketræner meget intenst, bør indtage 1.7 gram protein pr. kilo kropsvægt. Det er dog meget individuelt hvor store mængder man bør indtage, og der er ikke et entydigt svar på hvor meget eller hvor lidt der er det rigtige.

Hvilke typer af proteinpulver?

Der er mange der fejlagtigt erstatter naturlige proteinkilder med proteinpulver, men dette er ikke nødvendigvis den bedste løsning. Proteinpulver er ikke en bedre eller mere rigtig kilde til protein, og man kan altså ikke sige at der er visse proteinkilder der er bedre end andre. Det har ligeså god effekt at indtage proteinholdige fødevarer, såsom kød, æg, mærkeprodukter osv. Her kan man så vælge at tilføre ekstra protein til sin kost ved hjælp af proteinpulver, men du bør altid fokusere på at spise en sund og varieret kost.

Dog kan man tale om at visse proteinkilder har en bedre aminosyreprofil – fx har valleprotein, ligesom æg og kød, en komplet aminosyreprofil. Dette er noget man bør være opmærksom på ved styrketræning, da disse typer af proteiner vil understøtte muskelopbygningen bedre end andre typer.

Hvilket proteinpulver skal du vælge?

Det kan være svært at navigere rundt i de mange forskellige typer af proteinpulver, smagsvarianter osv. Vi vil her gennemgå de forskellige proteinkilder og de forskellige smagsvarianter der tilbydes på markedet.

 • Valleprotein er det mest populære proteinpulver på markedet, da det er et af de billigste der kan fås, og da det har en komplet aminosyreprofil. Vallen er udvundet fra komælk. Derudover har det også den mest naturlige smag, og kan bruges i mange sammenhænge og opskrifter. Valleprotein optages allerede efter en time i kroppen.
 • Alternative proteinkilder er hamp, soja, ris og æg. De er ofte lidt dyrere end valleprotein fx, men en af fordelene er at de er veganske, undtagen æg. De er en lille smule langsommere om at blive optaget i kroppen, men vil stadig have samme effekt.
 • Kaseinprotein er ligesom valleprotein udvundet fra komælk. Dette protein er oplagt at tage inden sengetid, da det tager hele otte timer før det er optaget i kroppen. På denne måde sørger man for at kroppen er dækket ind med protein i de timer man sover.

Smagsvariatner

Når du har valgt den rigtige proteinkilde til dit behov, skal du tage stilling til smag. Der findes efterhånden uendelige smagsvarianter på markedet, men de klassiske smage såsom chokolade, vanilje og jordbær er sikre vindere.

Du kan eventuelt indkøbe forskellige smagsvarianter, og på denne måde sikre dig at du har proteinpulver til ethvert formål. Der er mange der blot blander deres proteinpulver op i vand eller mælk, og her er det vigtigt at du finder en variant der egner sig til dette. Nogle typer pulver har en syntetisk smag, og denne vil hurtigt komme til udtryk hvis du drikker det med vand.

Skal du derimod bruge det til bagning eller i en smoothie, så kan de fleste smagstyper bruges. Her kommer smag og type an på den enkelte opskrift. Hvis du ikke synes at de klassiske smagsvarianter lyder som noget for dig, så kan du finde mange anderledes varianter på markedet. Der findes mange spændende smagskombinationer derude, så det er bare med at prøve sig frem, og eventuelt købe lidt forskelligt hjem.

Ulemperne ved proteinpulver

Der er ikke umiddelbart nogle kendte bivirkninger ved et normalt indtag af proteinpulver, men dette forudsætter selvfølgelig at der kun indtages den anbefalede mængde. Der findes mange forskellige typer af proteinpulver, og der kan være nogle mennesker der oplever at visse typer af protein kan give hudproblemer, dette kan især ses ved valleprotein og sojaprotein.

Derudover vil overdrevent indtag kunne give problemer med fordøjelsen. Så længe man er opmærksom på at proteinpulver er et supplement til en sund kost, så vil man ikke opleve nogle bivirkninger ved indtag af dette.

Læs også om: træningsmaskiner og multistationer, løbebånd tilbud, Squat rack stativer, træningsbænk, håndvægte, crosstrainer tilbud,  romaskine tilbud, motionscykel test, trampolin til nedgravning, trampolin tilbudbedste stepmaskine, elcykel dame, motionscykel test

3 kommentarer

Skriv en kommentar

3 − one =