Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Discover

Sådan får du det meste ud af små værelser

smaa vaerelser

Denne artikel er en Annonce fra VidaXL.

Fra en lille etværelseslejlighed til et stort hus med et meget lille rum. Der kan være flere grunde til at undersøge, hvordan du får det meste ud af lokaler med begrænset plads. For det er da en skam, hvis du ikke har plads til alt det, du havde håbet, bare fordi du ikke undersøgte mulighederne.

Et lille rum kan sagtens rumme meget – og faktisk meget mere, end du måske går og tror. Tricket er blot at være opmærksom på de smarte løsninger, der findes. Og hvis du ikke kender dem, så kan du få masser af inspiration her.

Del rummet op

Har du en lille lejlighed med ét værelse, så står du måske og overvejer, om du skal prioritere en sofa, en seng eller et spisebord. For uanset om du er studerende, fuldtidsansat eller hjemmegående, så vil du sikkert gerne have både et sted at sove, slappe af og spise. Og her kommer forskellige former for rumdelere ind i billedet.

Praktiske og smarte rumdelere kan være alt fra en tynd skærm og et ophængt stykke stof til en multifunktionel reol. De tynde løsninger fylder naturligvis mindre. Men en real kan være en god løsning, hvis du vil give dig selv mere opbevaring. Blandt andet kan en reol som rumdeler bruges til at skabe afstand mellem køkken og stue i samme rum. Samtidig kan du opbevare brød, kogebøger, pander og krydderier på reolen, hvis du ikke har nok køkkenplads.

Leg med vinkler og størrelser

Måske har du en idé om, at din sofa skal stå i hjørnet, og dit skrivebord skal stå foran vinduet. Men når du så har sat møblerne på deres plads, virker det ikke helt så optimalt, som du havde forestillet det. Det kan være, at stolen ved skrivebordet dækker for udsynet til fjernsynet. Eller måske er der slet ikke nok plads til at strække benene, når du sidder på sofaen.

Så er det tid til at lege med alternative løsninger. Måske kan sofaen skubbes lidt til siden, så der er plads til et lille skrivebord i hjørnet i stedet. På den måde kan der måske også komme mere sollys ind i vinduet. Det kan også være, at det giver mening at dreje sofaen eller benytte den modsatte væg i stedet. Flyt rundt på dine møbler, og leg med forskellige vinkler og positioner. Så kan du hurtigt opdage nye løsninger, der giver endnu bedre plads.

Undersøg møbler med flere funktioner

En sovesofa giver dig både et sted at hygge samt en seng til dig selv – eller en ekstra seng til overnattende gæster. Visse modeller kommer endda med ekstra opbevaring, hvilket også er gældende for flere sengestel. Og opbevaring er netop en af de måder, hvorpå du kan spare meget plads.

Du kan også overveje at vælge en fast puf i stedet for et sofabord. Den faste facon gør det stadig muligt at benytte puffen som bord, men du kan samtidig også smide fødderne op på den eller endda bruge den til en ekstra siddeplads til dine gæster. En puf kan desuden også fås med mulighed for opbevaring, så du kan pakke tæpper, bøger eller noget helt tredje væk.

Benyt din vægplads optimalt

Hvis du ikke har så meget plads at gøre med, så er det med at benytte alle muligheder. Og her er det værd at være opmærksom på dine vægge. Du kan naturligvis hænge et par billeder eller andet pynt op. Men du kan også vælge væghængte reoler, hylder og andet, der giver dig mere opbevaring. En knagerække bag døren er en optimal måde at gemme jakker væk, og en svævende skohylde kan give en følelse af mere gulvplads.

Det er ikke utænkeligt, at du gerne vil kunne se dit outfit, inden du går ud af døren. Og derfor vælger mange at have et spejl stående. Men vælger du at hænge spejlet op på væggen, på siden af skabet eller måske endda bag på døren, sparer du masser af gulvplads.

Giv dig selv masser af opbevaring

Rod er en hurtig måde at få ethvert lokale til at virke mindre. Og det gælder især, hvis dit rum allerede består af begrænsede kvadratmeter. Hvis du ikke har plads til så mange møbler, så kan det dog være svært at finde ud af, hvordan du skal undgå, at rummet virker rodet. Men her kommer opbevaring ind i billedet.

Der findes som sagt mange møbler, der har indbygget opbevaring. Men du kan også sørge for, at du har et rummeligt skab. Og hvorfor ikke benytte pladsen ovenpå skabet, nu du er i gang? Et par kasser eller beholdere kan eksempelvis nemt fyldes med tøj, der enten er for varmt eller koldt for sæsonen. Det giver både mere plads i dit klædeskab, men det fjerner også unødvendigt rod fra andre steder i det lille rum.

Skriv en kommentar

one × one =