Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Forbrugerliv

Sådan kommer du flisepest til livs

flisepest-fjerning

alger flisepestNår vejret bliver lunere, og foråret melder sin ankomst, betyder det også, at vi igen kan rykke ud og bruge en masse tid på vores terrasser. Mange vil dog opleve, at fliserne er fuldt med grønne alger, mos og ikke mindst flisepest, som bestemt ikke pynter. Derfor er der god grund til at give dine fliser en grundig behandling, så den er klar til den kommende havesæson.

Særligt flisepest kan være næsten umuligt at undgå og lige så besværlig at komme af med igen. Der er dog måder, hvorpå du effektivt kan gøre dine fliser pæne og algefri igen. Jysk Algeservice har stor erfaring med at bekæmpelse af alle former for alger på alverdens facader. Her råder de dig til, hvordan du bedst selv kommer af med den genstridige flisepest på din terrasse.

Hvad er flisepest?

Men hvad er flisepest egentligt, og hvorfor opstår det? Flisepest er grundlæggende en lavart, som kan sprede sig på dine fliser i form af markante og ofte hvide pletter. I modsætning til mange andre svampe og alger kan flisepest klare sig udelukkende gennem næring fra sollys og fugt, og derfor kan det være svært at undgå. Selvom flisepest trives i sollys, finder du den oftest på nordsiden af dit hus, da for meget direkte sollys hurtigt kan tørre laven ud. Derfor kan du forebygge fremkomsten af de dumme pletter, hvis der er fuld sol på din terrasse. For mange er det dog ikke muligt, men heldigvis er der andre måder at komme problemet til livs.

Sådan fjerner du flisepest

Er uheldet ud, og har flisepesten allerede indtaget din terrasse, er der nogle få men specifikke trin, du skal følge. Først og fremmeste skal du have fat i en effektiv fliserens, som er beregnet til formålet. Du kan selv påføre flydende fliserens på det pågældende område og skrubbe grundigt med en stiv børste, når du har ladet det sidde lidt. Den manuelle metode garanterer dog ikke, at flisepesten forsvinder helt. Her skal du have fat i en professionel algefjerner, som kan hjælpe dig. Jysk Algeservice rykker ud med en maskine lavet til formålet, som ved hjælp af sine dyser fjerner alle problemer på fliserne uden at ødelægge dem i processen. En stor fejl, som mange husejere begår, er nemlig at benytte en højtryksrenser til formålet. Højtryksrenseren er enorm hård ved fliserne og ødelægger deres overflade, så de fremover vil være endnu mere modtagelige overfor flisepest. Overlader du arbejdet til professionelle, er du sikker på, at du effektivt får fjernet alle uønskede alger fra dine fliser.

Gør det selv

Hvis du selv vil klare arbejdet og komme flisepesten til livs, kan du også investere i en terrassevasker. Den kan fjerne snavs, alger og andre uønskede belægninger blot med vand. Dermed undgår du altså fuldstændig at bruge kemikalier på dine fliser. Resultatet vil dog ikke være så langtidsholdbart, som hvis du bruger fliserens eller får professionel hjælp. En alternativ mulighed er at skærme fliserne helt fra sollys om vinteren eksempelvis med grus eller sand. På den måde kan flisepesten ikke få nærring og vil derfor i mindre grad sprede sig.

Der er altså rig mulighed for at slippe af med flisepesten og få en terrasse, der er helt klar til foråret og sommerens grillaftener og havefester.   

Få din flisepest behandlet her

Anmeld

Skriv en kommentar

17 + 5 =