Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Bolig og fritid Soveværelse

Hvilket fyld til din skummadras?

skummadras

Kniber det for dig med at få de anbefalede otte timer på øjet hver nat? Så kan det være, du skal opgradere din madras. En god skummadras kan gøre underværker for din komfort om natten. Spørgsmålet er dog, hvilken du skal vælge? Og hvilke funktioner skal du kigge efter? Alt det kan du blive klogere på her, hvor vi guider dig til alt, du bør vide om skummadrasser.

Typisk 3 fyldtyper til skummadrasser

1. Koldskum

Det billigste valg, når det gælder skummadrasser, er uden tvivl koldskum, som også kaldes purskum eller komfortskum.Det skyldes, at de er billige at producere. Du får da heller ikke den støtte og komfort til kroppen, som du gør med andre og dyrere varianter. Madrassen vil generelt føles meget fast. Den optager heller ikke din kropsvarme. Derfor kan den ikke forme sig efter din krop Derfor vil du ligge meget jævnt i sengen og ikke opleve trykaflastning. Har du en sart krop, er det derfor ikke den bedste løsning. Skummet er heller ikke optimalt i forhold til at aflede varme. Hvis du har tendens til at svede meget om natten, er det altså ikke sagen med denne slags madras.

2. Memory skum

Hvis du vil øge komforten en smule, kan du med fordel vælge en skummadras lavet med det såkaldte memory skum. Her får du nemlig en madras, der har en unik evne til at tilpasse sig din krops individuelle konturer. Skummet bruger din kropsvarme og vægt til at forme sig efter dine bevægelse. Det giver optimal støtte og komfort i løbet af natten.

3. Latex

Den dyreste form for skummadras er uden tvivl en madras lavet med en kerne af latex. Det skyldes, at latex er et naturmateriale, der udvindes fra træer. Dermed får du også et mere miljøvenligt og bæredygtigt produkt.

En anden god egenskab er, at latex er meget åndbart. Du kommer altså ikke til at ligge og svede natten lang. Madrassen sørger nemlig for god ventilation omkring dig, så der konstant tilføres frisk luft. Det er afgørende for det gode soveklima. Latex giver også rigtig god komfort, da det er meget elastisk. Det vil dog give en fastere og mere jævn støtte end memory skum. Det giver nemlig ikke efter for din krop på samme måde som skummet.

Mayan Latex 180 x 200

  • ✅ Certificeret organisk og CO2-neutral
  • ✅ 100 dages gratis ombytning af fasthed
  • ✅ Anti-bakterielt TENCEL-betræk

mayan-skummadras

Mayan er skummadrassen for dig, der går op i at gøre noget godt for din egen komfort samt for miljøet. Her er nemlig tale om en økologisk og ikke mindst CO2-neutral skummadras.

Den er altså fremstillet udelukkende af bæredygtige materialer. Latex er et naturligt materiale, der udvindes fra gummitræer. Det unikke Tencel betræk er lavet af naturlige træfibre. Fokusset på det naturlige gør også madrassen til et allergivenligt valg. Du kan altså med god samvittighed lægge dig til at sove på denne madras hver aften. Udover at være grøn på alle områder, er skummadrassen også utrolig behagelig at ligge på. Det skyldes den store elasticitet og madrassens evne til at tilpasse sig dine bevægelser.

Specifikationer:

  • Kernehøjde: 18 cm
  • Højde: 20 cm inkl. betræk
  • Størrelse: 180 x 200 cm

 

Fås hos bedrenætter

Vælg en madras der matcher dine personer behov

Overordnet skal du tænke på dine personlige behov, når du vælger en skummadras. Har du tendens til at svede meget om natten? Så skal du kigge efter god åndbarhed og ventilation. Har du brug for et fast underlag?

Eller er det vigtigt, at madrassen følger dine bevægelser? Alt det skal du tænke over, før du vælger en model.Du bør også overveje, om det har betydning, at madrassen er allergi- og miljøvenlig. Sidst men ikke mindst kan det også være værd at overveje, om du gerne vil have en madras med et vaskbart betræk. Det kan især være en fordel i børnefamilier. Mange online forhandler tilbyder, at du kan afprøve madrassen i en vis periode, før du beslutter dig for, om den lever op til dine krav.

En god skummadras er den optimale valg af topmadras til din seng, hvis du vil være sikret en god nattesøvn. Madrasserne kommer dog i mange forskellige udformninger og kvaliteter. Derfor kan det også være svært at bedømme, hvordan du får mest for dine penge, når din seng skal opgraderes. Der er dog nogle ting, du med fordel kan holde øje med, som kan gøre din jagt på den perfekte madras lidt lettere. Det kan du blive klogere på herunder.

Pris og kvalitet går hånd i hånd

En skummadras er et vidt begreb. Der findes nemlig mange forskellige typer skum, der alle har forskellige funktioner. Den store forskel ses dog på prisen. Her skal du være opmærksom på, at pris og kvalitet hænger sammen. Det kan altså godt betale sige at punge ud, hvis du have de bedst mulige forudsætninger for en god nattesøvn.

Følger du dine personlige præferencer, når kommer til valg af skummadras, er du garanteret at komme godt til drømmeland hver nat.

En god nats søvn er helt afgørende, hvis vi skal have energi og overskud til at komme godt igennem dagen. Faktisk har nattesøvnen stor betydning for vores overordnede helbred og velvære.

Læs også om: elevationssenge, kontinentalsenge, boxmadrasser, topmadrasser 180×200, topmadras tilbud, springmadras, sengetilbud 180×200, Billige sengebillige elevationssenge, dobbeltseng

2 kommentarer

Skriv en kommentar

sixteen + 1 =