Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Forbrugerliv

Så meget slik spiser danskerne om året

slik-online

løsvægtslik-slikbodenUanset om vi holder fødselsdag, ser en god film eller blot skal fejre, at weekenden er kommet, hører der sig slik til. Danskerne har i særdeleshed en sød tand og bruger glædeligt enhver lejlighed til at gribe ud efter slikskålen.  Nogle er til karameller, andre foretrækker chokolade, vingummier, bolsjer eller lakrids. Fælles for os alle er, at vi har svært ved at gå forbi slikhylderne uden at komme godter i kurven.

Den stærke trang til søde sager, der hersker blandt det danske folk, kender Slikboden.dk alt til. Den online slikbutik har stor erfaring med at sælge alverdens slags lækkerier til sukkerglade børn og voksne, for som de selv siger, bliver vi heldigvis aldrig for gamle til at spise slik.

Verdensmestre i slikspisning

Men hvor meget slik bliver der så egentligt spist i de danske hjem? De nyeste tal fra brancheforeningen Sugar Confectionary viser, at der bliver spist over 8 kilo slik om året pr. indbygger i Danmark, og det er altså uden at medtælle andre søde sager som eksempelvis kage, sodavand og is, som kommer oveni tallet. Det tårnhøje forbrug placerer os som den nation i verden, der spiser næstmest slik kun overgået af Finland. Til sammenligning spiser en gennemsnitlig borger i EU kun 3,9 kg slik om året, hvilket tydeligt viser, at danskernes forbrug er markant over middel.

Der bliver spist over 8 kilo slik om året pr. indbygger i Danmark.

Slik er en del af hyggen

Den danske søde tand er altså ikke til at benægte. Spørgsmålet er, hvorfor Danmark trækker så meget fra i forhold til mange af vores europæiske naboer, når det kommer til forbruget af søde sager? Ifølge livsstilseksperter hænger det formentligt sammen med den danske trang til hygge. Vi forbinder ganske enkelt hygge med at proppe noget i munden – og her foretrækker mange altså slikket. Slik kan også passe til enhver begivenhed, og hos Slikboden.dk finder du lækkerier i så mange forskellige varianter, at der altid vil være noget for enhver smag, så hyggen er sikret.

Klassikerne holder stadig

Selvom de fleste af os er enige om, at slik er en god ting, er der mere delte meninger om, hvilket slik vi foretrækker. Statistikken peger dog på, at det især er de gode gamle klassikere, der stadig holder hos danskerne. Blandt de varianter, som vi oftest køber med hjem, findes nemlig både Haribos Matador Mix, Toms Guldkarameller og skolekridt. Det kan de også mærke hos Slikboden.dk, der naturligvis har alle favoritterne på lager. I Deres imponerende sortiment finder du dog også en lang række andre søde sager og ikke mindst deres løsvægt slik, så du måske kan udvide din slikhorisont en lille smule. Der er altså rig mulighed for at tilfredsstille enhver sød tand med et besøg hos slikboden.dk.

Forbruget er enormt højt i Danmark, og vi skal naturligvis passe på med at spise for meget af godterne. Der skal dog være plads til søde stunder engang i mellem, og her leverer slikboden.dk altid. Se Slikbodens udvalg af slik på deres hjemmeside.

Anmeld

1 kommentar

Skriv en kommentar

14 + 13 =