Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Elsker du drikke et friskt og boblende glas danskvand? Eller vil du gerne forkæle dig selv eller børnene med en sød sodavand af og til? Så bør du måske overveje at investere i en Sodastream. Dermed kan du nemlig på ingen tid lave dine egne drikkevarer med brus.

Herunder giver vi dig den fulde guide til, alt du bør vide om de populære Sodastream sodavandsmaskiner. Samtidig får du tre gode bud på modeller, du  kan kigge nærmere på. Fælles for dem alle er, at de har fået gode anmeldelser i tests af både eksperter og brugere. Det gælder herhjemme såvel som i udlandet.

Denne sodastream test gennemgår:

 • De 3 modeller (Spirit, Genesis, Power)
 • FAQ: Spørgsmål og svar
 • Sådan har vi udvalgt vores top 3

 

1. SodaStream Spirit

✅ Vinder af designprisen Red Dot Design Award 2017
✅ Testvinder hos TV2.no i maj 2017
✅ Godt køb ifølge Forbrugerrådet Tænk
✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön

sodastream spirit

Vælger du sodavandsmaskinen her fra SodaStream, får du masser af kvalitet for pengene. Først og fremmest har den et utroligt flot og stilrent ydre. Det elegante og tynde design er da af samme grund også prisbelønnet.

Maskinen har desuden en smart og praktisk snap-lock funktion. Den sikrer, at du ikke behøver skrue flasken på. Der følger en genanvendelige flaske med til maskinen, som du kan bruge til at opbevare dit danskvand eller sodavand i.

Den kan rumme 1 liter og kan erstatte op til 1000 plastflasker eller dåser om året. Derfor er den også meget miljøvenlig.

Specifikationer:

 • Farve: Sort
 • Antal PET flasker: 1
 • Flaskekapacitet: 1 liter
 • Kulsyrepatron inkluderet: Ja (1 stk.)
 • Nettovægt: 2,50 kg
 • Garanti: 2 år

 

Til ComputerSalg

2. SodaStream Genesis MegaPack

✅ Godt køb ifølge Forbrugerrådet Tænk
✅ Testvinder hos svenske Smartson.se
✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön
✅ Mange gode brugeranmeldelser

SodaStream Genesis MegaPack

Med maskinen her fra SodaStream kan du på ingen tid forvandle almindeligt postevand til boblende danskvand. Den testvindende model er utrolig nem at bruge. Samtidig holder den også på boblerne selv længe efter fremstillingen.

Du oplever altså ikke i samme grad, at dine drikkevare kommer til at mangle brus efter noget tid. Med maskinen følger en flaske, der kan rumme op til 1 liter. Den kan du bruge igen og igen. Der følger desuden også én kulsyrepatron med i købet. Den kan give op til 60 liter danskvand, før du skal anskaffe en ny.

Specifikationer:

 • Farve: Sort/sølv
 • Antal PET flasker: 1
 • Flaskekapacitet: 1 liter
 • Kulsyrepatron inkluderet: Ja (1 stk.)
 • Nettovægt: 2,34 kg
 • Garanti: 2 år

 

Til Skousen

3. SodaStream Power

✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Vinder af den britiske pris Product of the Year 2017
✅ 4 ud af 5 stjerner hos Trustedreviews.com
✅ Topscorer hos svenske Aftonbladet.se

sodastream powerDet bliver ikke lettere at lave friske bobler end med en SodaStream Power i køkkenet. Det kræver nemlig bare ét tryk på en knap. Du kan endda vælge mellem hele tre forskellige kulsyreniveauer. Designmæssigt skiller den sig også ud.

Den er udført i stilrent og elegant børstet stål, så du sagtens kan have den stående fremme. Med maskinen følger en genvandelige flaske. Den kan rumme op til 1 liter væske. Du får også én kulsyrepatron, så du kan komme i gang med at lave bobler med det samme. Holdbarheden er god, og du får endda to års garanti.

Specifikationer:

 • Farve: Sort
 • Antal PET flasker: 1
 • Flaskekapacitet: 1 liter
 • Kulsyrepatron inkluderet: Ja (1 stk.)
 • Nettovægt: 4,3 kg
 • Garanti: 2 år

 

Til Computersalg

 

 

FAQ: Spørgsmål og svar

 

Historie: Hvad er Sodastream?

Sodastream er efterhånden blevet det gængse udtryk for maskiner, der kan lave sodavand og danskvand. Det er dog faktisk ikke det, betegnelsen dækker over. Sodastream er nemlig et specifikt brand, der fremstiller de populære boblemaskiner. Sodastream sidder dog så tungt på markedet, at det er svært at skelne. Sodastream er verdens førende producent af kulsyremaskiner.

I dag opererer virksomheden i hele 45 lande og har tusindvis af ansatte. Hovedkvarteret holder til i Israel. I 1998 blev Sodastream nemlig solgt til israelske Soda-Club. Og det fik for alvor gjort maskinerne til et globalt fænomen. Selve maskinerne kan nemlig nu købes i mere end 70.000 butikker fordelt på fem kontinenter.

Imponerende comeback

Selvom det er utroligt populært i dag at lave sine egne drikkevarer med kulsyre, er konceptet dog ikke nyt. Faktisk blev Sodastream grundlagt helt tilbage i 1903 i London.

Dengang var det behandlede vand forbeholdt det bedre borgerskab og endda den kongelige familie. Først i 1950’erne begyndte Sodastream at sælge maskiner til almindelige private hjem. Det var dog særligt i 1970’erne og 1980’erne, at brandet udbredelse tog fart.

I dag har Sodastream uden tvivl fået et comeback. Det skyldes blandt andet forbrugernes øgede fokus på at mindske belastningen af miljøet. Sodastream store mission er nemlig at gøre noget godt for miljøet og menneskers sundhed generelt. Det sker blandt andet ved at gå til kamp mod verdens store forbrug af plastflakser og sodavandsdåser.

Hvorfor købe en Sodastream?

Overvejer du at købe en Sodastream? Eller er du i tvivl om, om det er noget for dig? Så kan du forhåbentligt blive en lille smule klogere i følgende afsnit. Her tager vi dig nemlig igennem alle fordelene ved den smarte maskine. For der er faktisk rigtig mange fordele ved at have en sodavands- eller danskvandsmaskine i hjemmet.

Skru op for sundheden

Drikker du meget sodavand i løbet af ugen? Så kan du faktisk nedsætte dit sukkerindtag markant ved at begynde at lave de boblende drikke selv. Der er nemlig mindre sukker i de fleste blandinger til Sodastream end i almindelig sodavand.

Der findes endda helt sukkerfrie varianter, som stadig smager sødt og godt. Derudover har du også mulighed for at lave din egen sirup til maskinen. Dermed kan du selv føre kontrol med, hvor meget sukker der kommer i. Og det kan altså have stor betydning for dit helbred på længere sigt.

Drik mere væske

En Sodastream kan også være vejen til at øge dit daglige indtag af vand. Det er nemlig lidt sjovere at drikke vand, når der er bobler i. Vi hvad alle sammen godt, at det er vigtigt at få nok vand i løbet af dagen. Faktisk skal vi gerne drikke 2 liter eller mere for at holde os sunde og raske. Og danskvand tæller altså også med i det regnskab.

I følge I FORM er der en række gavnlige effekter ved at hydrere kroppen. Det kan blandt andet give os pænere hud og gøre vores hår mindre tørt. Det kan også hjælpe på din koncentrationsevne og reaktionstid. Når vi er dehydrerede sløves hjernen nemlig.

Derudover kan det hjælpe på vægttab. Ofte mistolker vi nemlig tørst som sult. Din præstationsevne under motion er også bedst, hvis din væskebalance er i orden. Sidst men ikke mindst styrker du immunforsvaret ved at drikke nok vand. Hvis dine slimhinder er udtørrede, er de nemlig mere modtagelige over for infektioner. Faktisk drikker folk med en Sodastream 40 % mere vand end gennemsnit ifølge brandets egen hjemmeside.

Gør noget godt for miljøet

Du kan være med til at redde planeten med en Sodastream. I hvert fald kan du gøre en indsats for at mindske din belastningen af miljøet. Du kan nemlig spare tusindvis af plastikflasker årligt. Når du laver din egen sodavand og danskvand slipper du nemlig for at købe dåser og flasker i supermarkedet.

I stedet bruger du den genanvendelige flaske, der følger med i købet. Det er generelt altid mere miljøvenligt at bruge postevand end købevand. Samtidig bruger maskinerne heller ikke batterier eller elektricitet. Du kan altså med god samvittighed kaste dig over at lave dine egne drikkevarer med brus.

sodastreamer-test-spar-dåser

Spar penge

Har du et stort forbrug af sodavand eller danskvand? Så kan det hurtigt blive en dyr vane. Særligt hvis du går efter mærkevarer, kan det være en stor udgift i budgettet hver måned. Du kan dog skære væsentligt ned på omkostningerne med en Sodastream.

Her koster det nemlig kun 1,70 kroner at lave 1 liter danskvand. Det kan give en kæmpe besparelse i længden. Der er altså ikke kun fordele for miljøet og din sundhed. Din pengepung vil også gavnes med en Sodastream. Og så kan der jo blive råd til lidt mere af alt det sjove.

⌛ Undgå indkøb og planlægning

Med en Sodastream har du altid frisk danskvand lige ved hånden. Her bruger du nemlig bare postevand direkte fra hanen. Du slipper altså helt for at skulle planlægge det, når du har lyst til den boblende drik. Du skal nemlig ikke først ud at handle.

Samtidig slipper du for at skulle slæbe de tunge flasker hjem fra supermarkedet. Du skal heller ikke slæbe de tomme flasker tilbage til supermarkedet for at pante dem. Du kan altså spare både tid og besvær i hverdagen.

sodastream-spar-flasker-test

Hvordan vælger du den rette Sodastream?

Der findes mange forskellige typer sodavandsmaskiner på markedet i dag. Derfor kan det også være svært at finde hoved og hale i, hvad du bør vælge. Der er dog nogle parametre, du bør vurdere og sammenligne dem ud fra. Det kan du læse mere om herunder.

Hvad må den koste?

Der findes sodavandsmaskiner i mange forskellige prisklasser. Derfor skal du gøre op med dig selv, hvor meget du vil bruge. Her skal du huske på, at pris og kvalitet ofte hænger sammen.

Du skal også tænke på, hvor avanceret en maskine du har behov for. Jo mere lir den kan, des dyrere bliver den typisk også. Der er rig mulighed for at finde en god Sodastream, selvom du har et budget at holde.

Styr selv mængden af brus

Kan du gode lide sodavand med meget brus? Eller foretrækker du en mere svag danskvand, der kun er let boblende? Så bør du investere i en Sodastream, der giver dig mulighed for selv at styre mængden af kulsyre.

Samtidig bør du vælge en maskine, som bruger gassen optimalt. Det gælder altså om at vælge en model, der giver dig så mange liter danskvand som muligt ud af én patron. Dermed skal du nemlig ikke skifte patronen ud så ofte.

Og det kan spare dig mange penge. Forbrugerrådet Tænk har testet populære Sodastreams gaseffektivitet lige her. Der er også forskel på, hvor gode maskinerne er til at holde på sin brus. Hvis du vil undgå danskvand og sodavand, der bliver flad efter én dag i køleskabet, bør du også være opmærksom på denne faktor.

Størrelse og design

Inden du vælger en Sodastream, skal du også tænke på, hvordan den skal se ud. Der er eksempelvis stor forskel på, hvor store maskinerne er. Hvis du har et lille køkken, bør du nok vælge en mere kompakt model.

Har du masser af plads, kan du bedre gå med en stor og robust variant. For nogle har det også betydning, at selve designet er lækkert. I dag er der heldigvis mulighed for at få masser af fede Sodastreams i et stilrent og moderne design. Du kan altså med stolthed have dem stående fremme til skue.

 

ℹ️ Sodastream test: Sådan har vi udvalgt vores top 3

I udarbejdelsen af denne guide, har vi hos Forbrugermagasinet ikke selv testet de forskellige Sodastreams. Vi har dog foretaget en grundig og dybdegående research hos flere eksperter og troværdige kilder.

Grundlæggende bygger artiklen på resultater fra flere store tests i både ind- og udland. Herunder kan du læse mere om alle de forskellige tests. Dermed har du mulighed for at udforske dem nærmere selv.

Forbrugerrådet Tænk

Den anerkendte forbrugerorganisation Tænk er førende i Danmark, når produkter skal testet. Her er tale om en uafhængig organisation, som arbejder på at fremme bæredygtigt og socialt ansvarligt forbrug.

I august 2017 har Tænk senestopdateret sin test af sodavandsmaskiner. I testen indgår 9 forskellige maskiner. Maskinerne er blevet bedømt ud fra flere væsentlige punkter. Der er blandt andet blevet tester, hvor meget danskvand du kan få ud af én patron.

Kvaliteten af danskvandet er også blevet testet. Det gælder både lige efter fremstilling og efter 24 timer på køl. Andre ting som støjniveau og brugervenlighed er også blevet bedømt. Du kan læse hele testen her, hvis du er abonnent.

Råd og Rön

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön minder på mange måder om danske Tænk. Deres fornemmeste opgave er altså at hjælpe forbrugerne på vej til at spare tid og penge.

Siden har i 2017 foretaget en test af 9 forskellige sodavandsmaskiner. Eksperterne har blandt andet sammenlignet dem ud fra kvalitet og evnen til at holde på kulsyren efter fremstilling. Du kan læse deres sodastream test her.

Trustedreviews.com

Trusted Reviews er en britisk hjemmeside med hele 9 millioner månedlige læsere. Her kan man læse uafhængige og ærlige anmeldelser af diverse teknologiske produkter. I 2019 har siden testet en Sodastream.

Her er blevet kigget på både pris, design og håndterbarhed. Du kan læse deres sodastream test her helt gratis.

TV2.no

TV2 er Norges største kommercielle tv-kanal. Derfor kan den på alle måder ligestilles med den danske kanal af samme navn. Kanalen har også en hjemmeside. Her deles der aktuelle nyheder og info om diverse programmer.

Du kan dog ofte også finde masser af nyttigt forbrugerstof. Det gælder blandt andet test af produkter. TV2.no har i 2017 testet fem forskellige sodavandsmaskiner. Der er blevet givet stjerner ud fra både smag, kvalitet og design. Du kan læse deres sodastream test her.

Aftonbladet.se

Aftonbladet er en svensk tabloidavis, der blev grundlagt tilbage i 1830. Med omkring 1.425.000 daglige læsere er der tale om Skandinaviens største avis. På deres hjemmeside udgiver avisen af og til forbrugertest.

Her har de blandt andet testet sodavandsmaskiner. I alt er seks modeller blevet testet i forskellige prisklasser. Betalende abonnenter kan læse hele testen deres sodastream test her.

Product of the Year UK

Produck of the Year er Storbritanniens største forbrugerundersøgelse. Her stemmer over 10.000 forbrugere hvert år på deres favoritprodukter. Derudfra bliver vindere kåret i forskellige kategorier. I 2017 vand en model fra Sodastream den ærefulde pris i kategorien Drinks Systems.Du kan læse mere om deres sodastream test prisen her.

Red Dot Design Award

Red Dot Design Award er en international konkurrence for design af produkter. Her konkurrerer nogle af verdens førende virksomheder om at blive den bedste. I 2017 gik den prestigefylde pris i en af kategorierne til Sodastream. Det kan læse mere om prisen her.

Smartson.se

Smartson er et online forum, der udelukkende handler om at teste produkter. Dermed undgår forbrugerne bedre at falde i dumme fælder. Forbrugerne kan endda selv blive testpiloter og give deres besyv med. Siden har også testet sodavandsmaskiner. I alt er 7 modeller blevet testet. De er blevet bedømt ud fra deres sikkerhed, udseende og kvalitet. Du kan læse hele deres sodastream test her.


Læs også om: Moccamaster test, KitchenAid kaffemaskine, Bagemaskine test, Frituregryde test, Vakuumpakker test, Trykkoger test, Krups espressomaskine, Siemens kaffemaskine test, Kenwood kaffemaskine, Stegepande test

3 kommentarer

Skriv en kommentar

two × 5 =