Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Bolig og fritid Soveværelse

Hvilken springmadras skal du vælge?

springmadras

Har du problemer med at sove om natten? Eller vågner du ofte op med smerter i ryggen, lænden eller nakken? Så kan det være et tegn på, at din krop ikke får den støtte, den har brug for i løbet af natten.

En god madras er afgørende for kvaliteten af vores søvn. Og her kan en god springmadras gøre underværker. Det er dog ikke bare lige til at finde den helt perfekte springmadras for dig.

Der findes et væld af modeller på markedet i mange forskellige prisklasser. Derfor kan man hurtigt blive forvirret. Heldigvis er der hjælp at hente i artiklen her. Vi guider dig nemlig til, hvad du bør kigge efter, når du går på jagt efter en springmadras.

❓Hvad er en springmadras?

En springmadras er en madras, der kan lægges i et sengestel eller i en kontinentalseng. Det er altså det modsatte af en boxmadras. Her er nemlig tale om en madras på et stel, hvor du blot skal sætte ben på.

Den store fordel ved en springmadras fremfor en boxmadras er, at den kan vendes om. Dermed forlænger du madrassen levetid, da du bare kan vende den om, hvis den bliver slidt på den ene side.

3 typer springmadrasser

  1. Springmadras med 7 komfortzoner og moderne pocketfjedre. Find den evt hos Bedrenætter her,
    venus-springmadras
  2. Springmadras bestående af to madraskerner og som samles i ét betræk. Find den evt hos Bedrenætter her,sense-springmadras-hybridskum3. Latex springmadras med hele 300 pocketfjedre pr. m2. Find den evt. hos bedrenætter her.latex-springmadras

 

Fastheden er afgørende

Det er et faktum, at dårlig søvn er forbundet med et dårligt helbred. Risikoen for alt fra hjerte-kar-sygdomme til overvægt og diabetes forøges, hvis du sover dårligt om natten. Sådan lyder det ifølge Videnskab.dk.

Derfor skal du tage din nattesøvn seriøst. Og det starter med at sørge for, at du ligger på en ordentlig madras. Her er det afgørende, at du vælger en springmadras, der har en fasthed, der passer til din krop. Bedrenaetter.dk er eksperter i salg af alle former for kvalitetsmadrasser. Og ifølge dem er netop fastheden et af de vigtigste faktorer at kigge efter.

Pocket- eller multipocket-fjedre?

Det er madrassens fjedre, der afgør fastheden. Her skelnes der i dag typisk mellem to forskellige typer fjedre. Det gælder pocket-fjedre og multipocket-fjedre.Her er tale om de absolut bedste former for fjedre, som du kan få på markedet i dag. Forskellen på de to er, at du får flere fjedre per kvadratmeter i en madras med multipocket-fjedre. Fjedrene er nemlig mindre.

Det betyder, at madrassen også føles fastere. Hvis du godt kan lide at ligge på et hårdt underlag, kan det altså være vejen frem for dig. Grundlæggende anbefales pocket-fjedre til personer, der vejer under 95 kg. Personer, der vejer mere, kan med fordel vælge multipocket-fjedre. Det gode ved en springmadras er desuden, at fastheden kan justeres, så den passer perfekt til dine behov. Dermed er der garanti for, at din kropsvægt fordeles ensartet på madrassen, så du får den bedst mulige støtte.

springmadras-opbygning

Opnå et godt sovemiljø med god ventilation

En anden ting, som du ifølge bedrenaetter.dk bør kigge efter, er springmadrassers åndbarhed. Et godt soveklima er afgørende for, at du ikke vågner flere gange i løbet af natten badet i sved eller rystende af kulde.

En god springmadras skal tilbyde god luftcirkulation. Generelt er springmadrasser dog langt bedre til at ventilere end eksempelvis boxmadrasser. Madrassen skal kunne aflede fugt og varm luft samt virke selvrensende, så din seng bliver fri for bakterier. Hvis du vil øge åndbarheden ydereligere, kan du tilføje en topmadras ovenpå springmadrassen. Dermed stiger madrassens levetid også.

Komfortzoner

Et sidste begreb, som du bør lære, hvis du er på udkig efter en god springmadras, er komfortzoner. Her er tale om specifikke områder på madrassen, hvor fjedrene har en bestemt tykkelse.

Det giver zoner med en unik fasthed. Det kan eksempelvis være, at madrassen har en blød komfortzone ved dine skuldre og hofter. Dermed kan du her synke dybere ned i madrassen. Omvendt kan der være fastere områder ved nakken og lænden, hvilket giver optimal støtte.

Jo flere komfortzoner, des bedre. Mange springmadrasser har i dag mellem 5-7 komfortzoner. Prisen vil dog typisk også stige, jo flere zoner du får med i købet.

Afprøv din madras, før du køber

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at købe en ny springmadras. Det gælder især, hvis du ikke vil gå på kompromis med kvaliteten. Derfor gælder det også om at være sikker på, at madrassen fungerer optimalt for dig.

Det kan være svært at vide, når du klikker den hjem på nettet eller står i butikken. Du ved aldrig, om en madras duer for dig, før du har afprøvet den flere nætter i streg. Derfor skal du altid sikre dig, at du kan få lov til at afprøve madrassen gratis i et vist antal nætter, før du binder dig til købet.

Heldigvis er det dog en standard service, som langt de fleste forhandlere tilbyder. Nogle steder, som eksempelvis hos bedrenaetter.dk, kan du afprøve din udvalgte madras i helt op til 100 nætter, før du beslutter dig. Hvis den ikke lever op til dine forventninger, kan du omkostningsfrit bytte den til en anden eller få dine penge retur. En madras er nemlig kun god, hvis den er god for dig.

Læs også om: elevationssenge, kontinentalsenge, boxmadrasser, topmadrasser 180×200, topmadras tilbud, skummadras, sengetilbud 180×200, Billige sengebillige elevationssenge, dobbeltseng

1 kommentar

Skriv en kommentar

5 − 1 =