Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Et Squat rack stativ giver mulighed for de perfekte øvelser, hvis du vil træne dine baller, lår og ben.

Her i artiklen guider vi dig til gode modeller, som giver masser af kvalitet til fornuftige priser. Dermed kan du blive klogere på, hvilket squat rack skal gå med. Samtidig kan du få mere indsigt i fordelene ved at squatte og meget mere.


1. Abilica Foldable Squat Rack

✅ Foldbart stativ der sparer plads
✅ Stor variation i træningsmulighederne
✅ Mange gode brugeranmeldelser

squat-rack-abilica

Vil du booste din styrketræning? Så skal du gå med stativet her fra Abilica. Det kan nemlig ikke bare bruges til squat. Her kan du også lave alt fra chin-ups til pull-ups. Du får altså rigtig meget værdi for pengene. Den store fordel ved modellen er dog, at den er foldbar. Du kan altså nemt pakke stativet sammen, så det ikke fylder, når det ikke er i brug. Konkret foldes det ind mod en væg, hvor den holdes på plads af fire bolte, der medfølger.Alle kan stort set bruge stativet, da det kan holde til en belastning på helt op til 200 kg. Det er altså enormt robust.

Specifikationer:

 • Maks personvægt: 200 kg
 • Dybde: 115 cm
 • Bredde: 134 cm
 • Højde: 215 cm

5.999,- kr. hos Abilica

Til produkt

 


2. American Barbell Squat Rack stativ

✅ Kvalitetsbrand med 90 års erfaring
✅ Samme høje kvalitet som i fitnesscentret
✅ Justering efter individuelle behov

squat stativ

Vil du ikke gå på kompromis med kvaliteten af dit træningsudstyr, selvom du træner derhjemme? Så er det måske værd at investere i stativet her fra American Barbell. Her er tale om et amerikansk brand, der har over 90 års erfaring med at lave noget af markedets bedste udstyr til styrketræning. Selve stativet fylder ikke meget i hjemmet. Selvom det er kompakt, er det dog enormt solidt på grundt af den kraftige stålkonstruktion, der også giver et råt look. Du kan altså roligt gå til den med de helt tunge vægte. Hvis du ønsker det, kan stativet boltres fast til gulvet.

Specifikationer:

 • Vægt: 38 kg
 • Dybde: 87 cm
 • Bredde: 122 cm
 • Højde: 197 cm

Pris: 8.495,- kr. hos Abilica

Til produkt

 


3. American Barbell Squat stativ

✅ Bestseller hos Apuls
✅ Høj kvalitet
✅ Mange justeringsmuligheder

squat rack

Selve stativet fylder ikke meget i hjemmet. Selvom det er kompakt, er det dog enormt solidt på grundt af den kraftige stålkonstruktion, der også giver et råt look. Du kan altså roligt gå til den med de helt tunge vægte. Hvis du ønsker det, kan stativet boltres fast til gulvet.

Specifikationer:

 • Vægt: 17,5 kg
 • Bredde: 78,5cm
 • Højde: 114 cm

Pris: 1799,- kr. hos Apuls

Til produkt


ℹ️ Sådan squatter du korrekt

squat-korrekt

Squats er uden tvivl en af de mest populære og kendte øvelser inden for fitness-verdenen. Det er nemlig den ultimative måde at styrke muskulaturen i underkroppen.

Hvis du vil se resultater af dine squats, er teknikken dog helt afgørende. Det er nemlig langt fra ligegyldigt, hvordan du bærer dig ad. Hvis du ikke udfører øvelsen korrekt, kan det også føre til skader, som kan hindre dig i at nå dine mål.

Træningsmagasinet iForm.dk har heldigvis lavet en udførlig guide til, hvordan du bliver en mester til at squatte. Følg trinene herunder, og så vil du hurtigt se resultater på lår og baller.

 • Først stiller du dig med en hoftebreddes afstand mellem fødderne. Dine tæer skal pege en smule udad, og dine hæle skal holdes i gulvet under hele øvelsen.
 • Træk så vejret dybt ind og spænd op i maven.
 • Sænk så langsomt bagdelen bagud, som om du ville sætte dig på en stol.
 • Når du squatter skal du ned i en 90 graders vinkel, så dine lår er parallelle med gulvet.
 • Rejs dig op igen ved at strække i benene og spænde i ballerne. Her kan du presse fra hælene, da du dermed aktiverer dine ballemuskler korrekt.
 • Du skal holde overkroppen ret, mens du laver bevægelsen. Du må altså ikke læne dig forover. Kig derfor lige frem, så du ikke bøjer nakken eller runder ryggen.
 • Dine knæ må aldrig nå længere frem end dine tåspidser.

En lettere form for squats

Er du nybegynder inden for styrketræning? Eller lider du måske af smerter eller problemer med knæene? Så kan du stadig godt squatte med en squat rack.

Øvelsen kan nemlig reguleres, så den bliver en smule mindre udfordrende. Du skal blot lade være med at gå helt ned i vandret, når du sætter dig. Du skal dog være klar over, at øvelsen i så fald ikke er helt lige så effektiv.

En mere avanceret form for squats

Vil du gerne udfordre dig selv lidt mere? Så er der flere måder, hvorpå du kan gøre det endnu hårdere at squatte. Du kan først og fremmest gå endnu længere ned end vandret.

Dermed træner du musklerne i baller og lår endnu mere. Du kan også vælge at løfte en vægtstang, håndvægte eller kettlebells, mens du squatter. Den øgede belastning vil give større aktivering af muskelgrupperne.

Hvorfor squatte i en squat rack?

squatrack billede

Der er rigtige mange fordele ved at tilføje squats som en del af ens faste træningsrutine. Øvelsen træner nemlig rigtig mange muskler på samme tid.

Først og fremmest styrker squats i et squat rack dine lår, baller og hofter.Du kan altså få strammet disse områder gevaldigt op og slippe af med overskydende fedt.

De gavnlige virkninger stopper dog ikke der. Squats styrker nemlig også maven og ryggen. Når du går ned og op spænder du nemlig i kroppen og ranker ryggen, så musklerne her også aktiveres. Det kræver dog den rette teknik, hvis du vil have fuldt udbytte af øvelsen.

Derfor bør du følge den ovenstående guide nøje. Sidst men ikke mindst er squats gode, hvis du vil forbedre din balance og koordinationsevne. Og det er især anbefalelsesværdigt med et squat rack stativ.

Hvorfor er styrketræning så vigtigt?

De fleste af os ved godt, at det er vigtigt at dyrke motion hver eneste uge. På den måde kan vi nemlig holde kroppen sund og rask. Jævnlig motion er også med til at give os mere energi og overskud i hverdagen.

Motion er dog ikke bare motion. Når du løber en tur eller cykler på din kondicykel, dyrker du konditionstræning. Her opbygger du din udholdenhed og forbedrer dit iltoptag, ligesom du effektivt forbrænder kalorier.

Det er dog ikke nok kun at fokusere på konditionstræningen. Du bør nemlig også styrketræning, hvis du vil have mest muligt ud af din træning. Sådan lyder det ifølge Netdoktor.dk. Herunder kan du læse mere om, hvorfor styrketræning er så godt for kroppen.

Hvad er styrketræning?

Styrketræning er den overordnede betegnelse for øvelser, der styrker din muskulatur. Det gælder alt fra træning af mave, ben, arme, ryg, skuldre og bryst.

Hele kroppen kan med andre ord aktiveres og gøres stærkere gennem styrketræning. Gennem styrketræning kan du fokusere på at træne en enkelt muskel ad gangen.

Der findes dog også mange squat rack øvelser, som aktiverer flere muskelgrupper ad gangen.

Ton din krop og få større muskler

En af de typiske grunde til at folk styrketræner er, at de vil forbedre deres fysiske udseende.

Styrketræning er da også en hurtig og effektiv vej til at få en krop, der ser bedre ud. Ved at styrke dine muskler vil du fremstå mere tonet. Det er naturligvis forskelligt, hvilket look man går efter.

Nogle vil gerne opnå enormt store muskler, mens andre bare går efter en krop, som er mere fast og stærk.

Hold vægten med øget muskelmasse

Når du styrketræner, øger du din muskelmasse over tid. Det betyder også, at din forbrænding vil skyde i vejret. Du vil altså opleve, at dit stofskifte bliver bedre, og at din krop får nemmere og hurtigere ved at forbrænde de kalorier, du indtager.

Derfor kan styrketræning og en squat rack være et godt supplement til at holde den slanke linje eller decideret opnå et vægttab. Det kræver dog naturligvis også, at du spiser en fornuftig kost og dyrker en vis mængde konditionstræning. Hvis du styrketræner meget, skal du også være opmærksom på, at vægten måske stiger.

Det skyldes, at muskler vejer mere end fedt. Som du får større muskelmasse og mindre fedtmasse, vil du altså måske også stige i vægt, men det vil være på den sunde måde.

Undgå smerter og sygdomme

Ved at styrke din krop kan du i høj grad undgå skader, da du får en bedre motorik og koordinationsevne. Det kan også være vejen til at komme af med rygsmerter og smerter i leddene.

Derfor er styrketræning godt for personer, der lider af slidgigt. Du kan også effektivt undgå knogleskørhed og livstilssygdomme som sukkersyge.

Hvor mange gange skal gentage et squat?

Der findes ikke en gylden regel for, hvor mange gentagelser du bør lave af et squat. Det afhænger nemlig helt af dit formål med træningen og dit erfaringsniveau.

Når du skal bedømme, hvor mange reps der er passende for dig, skal du altså først beslutte dig for din målsætning. Vil du primært være større eller stærkere? Eller måske en kombination af begge?

Hvis du primært styrketræner for at blive stærkere, vil det optimale være at gentage dine øvelser omkring 4-6 gange. Her skal der nemlig fokus på lave gentagelser med tunge vægte.

Det er knap så enkelt at opsætte det bedste antal reps, hvis du primært gerne vil opbygge større muskelmasse. Musklerne er jo meget forskellige i størrelse og har forskellige sammensætninger af fibre.

Derfor kan du stimulere muskelopbygning med en bred vifte af gentagelser. I princippet vil alt fra 1-20 reps kunne fordre, at du får større muskler.

Generelt skal du huske på at ikke to kroppe er ens, og dermed handler det i høj grad også om at prøve sig frem. Dermed opdager du hurtigt, hvad der virker bedst for dig og din krop.

Hvis du godt kan lide at squatte med meget vægt på, kan det være en fordel at bruge et squat rack stativ. Her vil du kunne hvilke vægtstængerne mellem sets. Du kender dem sikkert fra fitnesscentret, hvor de er fast inventar. Du kan dog også sagtens købe et squat rack til hjemmebrug.

Læs også om: træningsmaskiner og multistationer, løbebånd tilbud, træningsbænk, håndvægte, crosstrainer tilbud,  romaskine tilbud, motionscykel test, trampolin til nedgravning, trampolin tilbud, proteinpulver test, bedste stepmaskine, elcykel dame, motionscykel test

5 kommentarer

Skriv en kommentar

1 × 1 =