Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Husholdning

Stegepande test – De 3 bedste stegepander

Med denne stegepande test artikel kigger vi nærmere på de bedste modeller vi har fundet. Når du går i køkkenet, skal udstyret være i orden. Et af de mest uundværlige redskaber er uden tvivl en god stegepande. Den skal du bruge til at stege saftige bøffer, lave røræg til morgenmaden og sautere sprøde grøntsager. Men hvilken stegepande skal du vælge, hvis du vil have mest mulig kvalitet for pengene? Det kan du finde svar på i artiklen her. Vi guider dig nemlig til tre gode bud på stegepander, som alle er testvindere i anerkendte danske og udenlandske tests.

🍳 #1 af 3 – Fiskars All Steel stegepande 28 cm

  • ✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
  • ✅ Testvinder hos Gastromand.dk

Fiskars-All-Steel-stegepande-28-cm

Forhandler Levering Totalpris Læs mere
39,00 418,00 Til butik
39,00 418,00 Til butik

 

Stegepanden her fra Fiskars kan med god grund kalde sig testvinder. Her får du nemlig rigtig meget kvalitet for pengene. Panden er udført rustfrit stål, som gør den slidstærk og enormt holdbar. Samtidig er den nem at vedligeholde og kan endda kommes i opvaskemaskinen. Den særlige Ceratec-belægning sikrer, at maden ikke brænder fast. Samtidig får du en jævn tilberedning og en flot stegeskorpe. Du kan endda komme panden i ovnen ved op til 240 grader.

💡 Specifikationer:

  • 🔺Kapacitet: 2,5 liter
  • 🔺Materiale: Rustfrit stål
  • 🔺 Diameter: 28 cm
  • 🔺Virker på induktion
  • 🔺 Tåler opvaskemaskine

 

🍳 #2 af 3: Skeppshult Professional stegepande 28 cm

  • ✅ Topscorer hos svenske Aftonbladet
  • ✅ Mange gode brugeranmeldelser

Skeppshult-Professional-stegepande-28-cm

 

Forhandler Levering Totalpris Læs mere
0,00 699,00 Til butik

 

Med panden her af støbejern fra Skeppshult, får du en pande, som kun bliver bedre med årene. Materialet er nemlig så holdbart, at det faktisk ikke kan slides op. Panden kan bruges på alle varmekilder og har en smart non-stick-funktion. Dermed slipper du for, at maden brænder på. Enhver pande fra Skeppshult er unik, da alle pander bliver tilrettet i hånden efter produktionen på fabrikken i Sverige. Du får endda også 25 års garanti på selve støbejernet.

💡 Specifikationer:

  • 🔺Garanti: 25 år
  • 🔺Materiale: Støbejern
  • 🔺 Diameter: 28 cm
  • 🔺Virker på induktion
  • 🔺 Non-stick

 

🍳 #3 af 3: Scanpan CTX stegepande 28 cm

  • ✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
  • ✅ Bedst i test hos svenske Råd og Rön

Scanpan-CTX-Stegepande-28cm

Forhandler Levering Totalpris Læs mere
0,00 599,00 Til butik

 

Scanpan er kendt for at producere køkkenredskaber af høj kvalitet. Det gælder også stegepanden her på 28 cm. Stegepanden er udført i rustfrit stål, hvilket gør den utrolig slidstærk og holdbar. Den har keramisk belægning, hvilket giver den en non-stick-funktion. Panden kan bruges på alle varmekilder, hvilket også inkluderer induktion. Den er tilmed nem at vedligeholde, da den kan tåle at komme i opvaskemaskinen.

💡 Specifikationer:

  • 🔺Materiale: Keramisk
  • 🔺 Diameter: 28 cm
  • 🔺Virker på induktion
  • 🔺 Non-stick
  • 🔺 Tåler opvaskemaskine

ℹ Sådan vælger du den rette stegepande

test-af-stegepander

Går du op i madlavningen? Så gælder det om at have det rette udstyr i køkkenet. Det er nemlig ikke nok at have de bedste råvarer, når der skal fremtrylles lækkerier. Udstyret skal også være i top. Derfor bør du investere i en ordentlig stegepande. Men hvordan vælger man den helt rette variant? Det har den online forhandler af køkkenudstyr KitchenTime svaret på. Det kan du læse mere om i afsnittet herunder. Her guider vi nemlig dig til de faktorer, du skal være opmærksom på, når du sammenligner de forskellige modeller.

Bundens tykkelse

Når du er på udkig efter en god stegepande, bør du holde øje med tykkelsen på pandernes bund. Den har nemlig stor betydning for kvaliteten af stegningen. Jo tykkere bunden er, des længere tid tager det panden at varme op. Til gengæld giver tykke bunde bedre stabilitet og en bedre fordeling af varmen. Du får altså en mere jævn og sikker tilberedning. Samtidig mindsker du risikoen for, at maden brænder på, når bunden er tyk.

Størrelsen

Du skal tage stilling til, hvor stor en stegepande du har behov for. Størrelsen på stegepander måles altid øverst fra kant til kant, så man får et diametermål. Standardstørrelsen er 28 cm i diameter, som er en passende størrelse i de fleste husholdninger. Du kan dog også få både mindre og større modeller. Her skal du naturligvis tænke på, hvor store portioner mad du oftest tilbereder.

Materialer

Stegepander bliver lavet af mange forskellige materialer, og der er fordele og ulemper ved dem alle. Herunder guider vi dig til de mest typiske typer. Det gælder støbejern, rustfrit stål, kobber, aluminium og kulstofstål.

Støbejern

Hvis du vil have en solid og ekstremt holdbar stegepande, bør du gå med en lavet af støbejern. Her få du en pande, der kan håndtere meget høje temperaturer, og som holder sig varm længe. Samtidig opnår du en stabil og meget jævn fordeling af varmen. Derfor er denne type pande god til stegning af en god bøf, fed fisk eller rodfrugter, der godt må få en sprød stegeskorpe. Det helt særlige ved støbejernspander er, at de naturligt beriger din mad med jern. Panden kan bruges på alle varmekilder, og du må bruge alle typer redskaber dertil. Panden rengøres blot med varmt vand og en opvaskebørste.

Rustfrit stål

Pander lavet af rustfrit stål er populære i mange køkkener. De er nemlig utroligt praktiske og effektive. Panden varmer hurtigt op og fordelen den jævnt under stegningen. Du kan bruge panden, uanset om du har induktion eller et almindeligt komfur. Du kan endda komme panden i ovnen. Panden er nem at rengøre enten i hånden med vand og sæbe eller endda i opvaskemaskinen.

Kobber

Kobber er et af de metaller, som leder varme bedst. Derfor er det oplagt at bruge til stegepander. Udover at være effektivt, er det også utroligt flot at have stående fremme i køkkenet. Når du bruger en kobberpanden, spredes varmen ikke bare hurtigt. Den fordeles også jævnt, så du opnår en god tilberedning af alt fra fisk til grønt og kød. Kobber er ikke magnetisk. Derfor egner det sig ikke til induktion. Mange kobberpander bliver dog udstyret med en bundplade af rustfrit stål, så du kan bruge dem på alle varmekilder. Panderne kan med tiden blive misfarvede. De kan dog poleres fine igen med lidt pudsemiddel og knofedt.

Aluminium

Går du op i sundhed? Og foretrækker du at tilberede din mad fedtfattigt? Så er en pande af aluminium et oplagt valg. Aluminiumspander har nemlig non-stick-belægning, og derfor behøver du ikke bruge ret meget fedtstof. Det gør panden god til stegning af magert kød, fisk eller æggeretter. Denne type pande bliver hurtigt varm og er især god til at tilberede mad ved lave temperaturer. Efter brug er den utrolig nem at gøre rent med sæbe og vand.

Kulstofstål

En pande af kulstofstål kan på mange måder sammenlignes med en pande af støbejern. Den bliver nemlig også kun bedre, jo mere den bruges. De har bedst af at få en god patinering, før de opnår deres fulde potentiale. Derfor er det også tale om en meget langtidsholdbar pande. Panden er især god til stegning af kød og fisk, da de giver en flot stegeoverflade og karmelisering. Panden skal helst bare rengøres med varmt vand og en børste.

ℹ️ Sådan har vi udvalgt vores top 3 stegepande test

Denne artiklen er baseret på grundig gennemgang af mange tests fra både ind- og udland. Hos Forbrugermagasinet har vi altså ikke selv afprøvet de forskellige stegepander. Vi har baseret vores anbefalinger på resultater fra troværdige kilders erfaringer med produkterne. Herunder kan du læse mere om de forskellige kilder og deres arbejde med de forskellige tests.

🇩🇰 Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk er en uafhængig organisation i Danmark. Organisationen arbejder for at gøre det danske marked gennemsigtigt for forbrugerne. Det sikres særligt gennem grundige tests af diverse produkter. Her kan du altså være sikker på at få en objektiv evaluering af tidens produkter. Det gælder også stegepander. Indtil nu er 16 pander blevet gået nøje efter i sømmene. Produkterne er bedømt ud fra en række kriterier. Det gælder eksempelvis varmefordeling, holdbarhed og evnen til ikke at lade maden brænde på. Du kan se testen her. Det kræver dog betalt abonnement at få adgang til hele testen.

🇸🇪 Råd og Rön

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön minder på mange måder om danske Tænk. Deres fornemmeste opgave er altså at hjælpe forbrugerne på vej til at spare tid og penge. Siden har også testet stegepander i mange forskellige prisklasser. I alt er 14 modeller blevet bedømt. Produkterne er blandt andet blevet testet og bedømt ud fra, hvor nemme de er at håndtere, og hvor holdbare de er. Du kan læse hele testen her.

🇩🇰 Gastromand

Gastromand er et dansk online forum for alle med en passion for madlavning. Det er en gruppe gæve gutter der står bag. Der er da heller ingen tvivl om, at de henvender sig til det mandlige publikum. Hos Gastromand kan alle dog være med. Her deles opskrifter, gode tips, nyheder og restaurant- og produktanmeldelser. Fælles for det hele er, at det altid foregår med et glimt i øjet. Gastromand har blandt andet testet stegepanden Fiskars All Steel. Det kan du læse mere om her. Her har de kigget på alt fra pandens design til kvalitet og mulighed for rengøring.

🇸🇪Aftonbladet

Aftonbladet er en svensk tabloidavis, der har leveret nyheder siden 1830. Med op mod 1.425.000 daglige læsere er her tale om Skandinaviens største avis. Avisen tester ofte også forbrugsstof. De har derfor også testet en række stegepander fra populære mærker. I alt er 13 pander blevet testet, som du kan se her. Hvis du vil læse hele testen, kræver det oprettelse af medlemskab hos Aftonbladet.

Skriv en kommentar

three × three =