Indhold
I denne artikel gennemgår vi nogle af de bedste Actifry på markedet fra især Tefal, som har klaret sig godt i diverse tests.
Friturestegt mad er unægteligt lækkert. Hvem elsker ikke den sprøde og knasende fornemmelse at spise pommes frites eller forårsruller? Det er dog heller ingen hemmelighed, at det ikke er specielt sundt. Heldigvis kan du stadig friturestege, selvom du sparer på fedtet. Du skal bare have fingrene i en Actifry.
Denne Tefal Actifry test indsamling indeholder:
- Tefal FZ7100 Actifry
- Tefal Actifry 2in1
- Philips HD9240/90 Airfryer (Alternativ)
- Delonghi Multifry FH1396 (Alternativ)
1. Tefal FZ7100 Actifry
- ✅ Anbefalet af britiske Daily Mail
- ✅ Topscorer blandt brugerne på amazon.com
Vil du lave hjemmelavede pommes frittes, som er knasende sprøde? Så kan du faktisk gøre det på den sunde måde med denne model fra Tefal. Her skal der nemlig bruges en minimal mængde olie til madlavning.
Selvom du ikke bruger meget olie, risikerer du ikke, at maden sætter sig fast. Bunden har nemlig en smart non-stick-belægning. Den kan rumme 1000 gram, hvilket passer til de fleste husholdninger.
Specifikationer:
- Farve: Hvid
- Praktisk opskriftsbog medfølger
- Kapacitet: 1000 gram
- Non-stick-belægning
- Timerfunktion: Ja
Fås hos Proshop
2. Tefal Actifry 2in1
- ✅ Pommes frites med fedtindhold på under 3%
- ✅ Mange gode brugeranmeldelser
Med modellen her fra Tefal, får du en multifunktionel actifryer. Den kan nemlig tilberede flere retter på samme tid, så du hurtigt kan få et helt måltid på bordet. Det skyldes den medfølgende bakke.
Den sikrer, at du kan adskille tilberedningen af eksempelvis kylling og grøntsager. Aldrig har det været nemmere at lave sund mad, da der kun skal bruges en enkelt skefuld olie. Tefal Actifry 2in1 er desuden ideel til den store familie, da den kan rumme hele 1500 gram mad ad gangen.
Specifikationer:
- Farve: Sort
- Effekt: 1400 watt
- Kapacitet: 1500 gram
- Antal programmer: 4
- Timerfunktion: Ja
Fås hos Compiutersalg
Gode alternativer
Nu har vi gennemgået de bedste actifryere fra populære Tefal. Det er dog ikke kun Tefal, der kan finde ud af at lave de smarte køkkenapparater. Der findes også mange andre gode modeller på markedet, som ligeledes klarer sig godt i test. Dem kan du læse mere om her:
3. Philips HD9240/90 Airfryer
- ✅ Bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk
- ✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos Whiteaway
Med airfryeren her fra Philips bliver den daglige madlavning let som en leg. Samtidig skal du ikke have dårlig samtidighed, da du kan lave mad med minimalt fedtstof.
Selvom du fylder maskinen helt op med de 1000 gram, som den kan rumme, kan den lynhurtige tilberede maden. Og så har den endda en praktisk sensor, som indikerer hvornår eksempelvis dine pommes frites er færdige. Sidst men ikke mindst er den miljøvenlig, da den har et lavt energiforbrug.
Specifikationer:
- Farve: Sort
- Effekt: 2100 watt
- Kapacitet: 1000 gram
- Vægt: 7 kg
- Timerfunktion: Ja
Fås hos Proshop
4. Delonghi Multifry FH1396
- ✅ Anbefalet af Trustedreviews.com
- ✅ Mange gode brugeranmeldelser
Med modellen her fra Delonghi, får du en kraftfuld frituregryde, som er utrolig nem at bruge. Samtidig skal du ikke bekymre dig om, om du får for meget fedt i maden. Maskinen kræver nemlig nærmest ingen olie.
Den kan rumme op til 1700 gram mad ad gangen og kan indstilles på hele 8 forskellige programmer. Det giver dig et væld af muligheder for spændende madlavning. Den har desuden et smart digitalt display, så du kan følge med i, hvordan det står til med tilberedningen.
Specifikationer:
- Farve: Hvid
- Effekt: 1400 watt
- Kapacitet: 1700 gram
- Antal programmer: 8 kg
- Timerfunktion: Ja
ℹ Hvordan fungerer en air fryer?
Det behøver ikke længere være syndigt at friturestege din mad. I dag finder du nemlig et sundere alternativ til den fedtede tilberedningsform. Det var Tefal som først introducerede det revolutionerende udstyr til køkkenet.
Det skete i 2007 og vandt hurtigt indpas i millioner af husholdninger verden over. Men hvordan fungerer det så egentligt? Og hvordan kan fedtindholdet holdes så lavt?
Air Fryers er en form for bordovne, der frituresteger ved brug af en meget beskeden mængde olie. Her er det nemlig i stedet cirkulerende varm luft, der steger maden med hjælp fra automatisk omrøring.
Oftest er det nok bare at tilføje en enkelt skefuld olie for at opnå et indbydende resultat. Du kan altså skære drastisk ned på dit daglige fedtindtag ved at skifte til en Air Fryer fremfor frituregryden.
Når du eksempelvis laver pommes frites, kan du få fedtindholdet helt ned på 3 % ved at bruge en Air Fryer. Til sammenligning ligger fedtindholdet på godt 14 %, når du bruger frituregryden. Det gør altså en stor forskel i det daglige kalorieindtag.
Airfryer eller frituregryde?
Der er ingen tvivl om, at Air Fryers er et sundere valg. Spørgsmålet er dog, om kvaliteten af det færdige resultat også er lige så god? Det har Forbrugerrådet Tænk undersøgt nærmere.
Deres test viser, at kun en enkelt af de testede Air Fryers kan lave lige så gode pommes frites som frituregryderne i testen. Du kan altså godt springe den store mængde olie over og stadig få sprøde fritter. Det er dog langt fra alle modeller, der kan levere på det ønskede niveau.
Generelt er der mange fordele ved Air Fryers, udover at de er sundere end frituregryder. Først og fremmest er de sikrere at bruge. Det skyldes, at du ikke bruger en masse varm olie, som kan sprøjte eller bryde i brand ved overophedning.
Derudover er rengøringen også nemmere med en Air Fryer. Den bliver nemlig ikke lige så fedtet som en frituregryde. Samtidig slipper du også for den markante og generende lugt, som almindelige frituregryder afgiver.
Økonomisk set er der både fordele og ulemper ved en Air Fryer. Den er uden tvivl dyrere at anskaffe end en almindelige frituregryde. Du kan sagtens få en god frituregryde til omkring 500 kroner.
En god Air Fryer kan derimod sagtens koste et godt stykke over 1.000 kroner. Omvendt er Air Fryers billigere i drift. Du slipper nemlig for at købe mange liter olie, som jævnligt skal udskiftes.
Tefal Actifry Test – Sådan vælger du den rette actifryer
Der er flere ting, du skal overveje, før du køber en actifryer. Siden introduktionen i 2007 er der nemlig kommer rigtig mange versioner på markedet. Og det er altså ikke alle, der giver lige meget kvalitet for pengene.
Du skal generelt overveje dine behov og dit budget, før du vælger en model. Herunder kan du blive klogere på nogle af de vigtigste faktorer.
Stor eller lille
Kniber det med pladsen i dit køkken? Så gør du klogt i at vælge en lille model, som du nemt kan få plads til i skabet eller skuffen. De færreste ønsker at have en air fryer stående fremme hele tiden, og derfor skal du være sikker på, at du har plads nok.
Heldigvis fås de i mange forskellige størrelser. Det er dog ikke kun vigtigt at tænke på størrelsen i forhold til at få plads. Du skal også tænke på, hvor meget mad du kan tilberede ad gangen.
Har du en stor familie på 4 personer eller over, skal du gerne vælge en model, der kan rumme omkring 1000-1500 gram. De mindste modeller på markedet kan kun rumme omkring 800 gram, hvilket er nok til 3-4 personer.
2-i-1eller ej
Hvis madlavningen skal være ekstra nem, er det rart at kunne tilberede et helt måltid i sin air fryer på samme tid. Derfor kan det være en fordel at vælge en såkaldt 2-i-1 model.
Her sørger en ekstra bakke nemlig for, at du både kan tilberede kartofler og bøffer, uden at blande råvarerne sammen. Du sparer altså værdifuld tid, hvis du går efter denne funktion. Det vil dog også betyde, at prisen bliver væsentligt højere.
Ekstra funktioner
Det er meget forskelligt, hvor mange funktioner de forskellige modeller har. Her skal du gøre op med dig selv, hvor meget du rent faktisk har brug for. Det er næsten et must at vælge en model med timerfunktion.
Dermed kan du lade actifryeren passe sig selv uden at skulle holde øje med den. Du kan nemlig bare indstille, hvor lang tid maden skal have. Typisk vil du kunne følge med i, hvor lang tid der er tilbage på et digitalt display.
En anden praktisk funktion er temperaturkontrol. Her vil du altså selv kunne styre, hvor høj en temperatur maden skal tilberedes ved. Typisk ligger intervallet mellem 80-200 grader.
Nogle modeller har endda også en grill-funktion. Det er især smart, hvis du har planer om at tilberede en del kød i den, da resultatet dermed bliver bedre end bare med varm luft.
️ Det kan du lave i en tefal actifry
Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan lave i en actifryer. Typisk følger der en opskriftbog med, når man køber produktet. Hvis du mangler lidt ekstra inspiration, kan du dog blive klogere her.
Pommes frites i en tefal actifry
Det oplagte at bruge actifryeren til er uden tvivl pommes frites. Det er nemlig altid et hit hos både børn og voksne. Står menuen på bøf bearnaise, kan du lynhurtigt snitte nogle kartofler i tynde strimler og smide dem i apparatet. På kort tid får du sprøde og lækre fritter, som får mundvandet til at løbe.
Prøv også gerne at lave fritter af søde kartofler eller andre former for grøntsager som eksempelvis gulerødder eller grønne bønner.
Gryderet i en tefal actifry
Findes der noget bedre end en varm og lækker gryderet på en kold vinterdag? Med en actifryer bliver det let som en leg. Du kan nemlig tilberede hele gryderetter fra bunden kun ved brug af det smarte apparat.
Dermed kan du hurtigt og nemt bikse en omgang chili con carne eller krydret karry-ret sammen.
Bagning i en tefal actifry
Står du og skal bage en lækker chokoladekage eller luftige boller til den kommende børnefødselsdag? Så kan du faktisk også bruge din actifryer. Den cirkulerende varme luft giver nemlig altid et lækkert resultat.
Kød i en tefal actifry
Mange af os sætter pris på en mør bøf eller et stykke saftigt kylling til aftensmaden. Du kan nemt og hurtigt tilberede dit foretrukne kød i din actifryer. Du krydrer blot kødet efter din personlige smag og kommer det i maskinen. Du kan endda også tilberede tilbehøret dertil samtidig.
Læs også om: Moccamaster test, KitchenAid kaffemaskine, Bagemaskine test, Frituregryde test, SodaStream test, Vakuumpakker test, Trykkoger test, Krups espressomaskine, Siemens kaffemaskine test, Kenwood kaffemaskine, Stegepande test
[…] Læs også om: KitchenAid kaffemaskine, Bagemaskine test, Frituregryde test, SodaStream test, Vakuumpakker test, Trykkoger test, Krups espressomaskine, Siemens kaffemaskine test, Kenwood kaffemaskine, Stegepande test, Tefal Acitifry test […]
[…] Læs også om: Moccamaster test, KitchenAid kaffemaskine, Bagemaskine test, Frituregryde test, SodaStream test, Vakuumpakker test, Trykkoger test, Krups espressomaskine, Kenwood kaffemaskine, Stegepande test, Tefal Acitifry test […]
[…] Læs også om: Moccamaster test, KitchenAid kaffemaskine, Bagemaskine test, Frituregryde test, SodaStream test, Vakuumpakker test, Trykkoger test, Krups espressomaskine, Siemens kaffemaskine test, Kenwood kaffemaskine, Tefal Acitifry test […]