Indhold
- Budget valget: BERG Champion 330 InGround trampolin
- Pro valget: BERG Champion 330 InGround trampolin med sikkerhedsnet
- Det ultimative valg: BERG Ultim Elite FlatGround 500 + AeroWall
- Få styr på sikkerheden, før du hopper
- Sådan vælger du en god trampolin til nedgravning
- ℹ Trampolin til nedgravning hvordan?
En trampolin til nedgravning sikrer altid, at der er garanti for underholdning i særklasse hos børn og barnlige sjæle.
Derfor vælger flere og flere danskere da også at lade de sjove redskaber flytte ind i baghaven. Her i artiklen kan du blive klogere på alt, du bør vide om nedgravede trampoliner. Samtidig giver vi dig tre bud på trampoliner til nedgravning, som alle kan anbefales.
Budget valget: BERG Champion 330 InGround trampolin
✅ Mange gode brugeranmeldelser
✅ Høj sikkerhed
Specifikationer:
- Fjedre: 96 stk.
- Vægt: 61,9 kg
- Maks personvægt: 100 kg
- Højde på trampolin: 20 cm
- Dimensioner på hul til nedgravning: Diameter 290 cm, dybde 75 cm (i midten)
FØRPRIS: 4.399 kr.
Nu 4.199,- kr. hos Abilica
Pro valget: BERG Champion 330 InGround trampolin med sikkerhedsnet
✅ Enestående model
✅ En af markedets bedste trampoliner til privatbrug
Specifikationer:
- Fjedre: 96 stk.
- Vægt: 61,9 kg
- Maks personvægt: 100 kg
- Højde på trampolin: 20 cm
- Dimensioner på hul til nedgravning: Diameter 290 cm, dybde 75 cm (i midten)
FØRPRIS: 6.899 kr.
Nu 6.499,- kr. hos Abilica
Det ultimative valg: BERG Ultim Elite FlatGround 500 + AeroWall
✅ Perfekt til at lære nye tricks
✅ Mange gode brugeranmeldelser
Er du på udkig efter en trampolin til nedgravning, der ikke er som alle de andre? Og er du vild med at hoppe vildt og teste nye tricks? Så er modellen her fra BERG det ideelle valg. Her kan du nemlig lave de højeste og ikke mindst sjoveste hop. Det skyldes blandt andet den unikke form. Ligesom olympiske trampoliner er modellen her nemlig rektangulær. Det sikre god længde på springene og den nødvendige plads, hvis du vil lave tricks. Selve springdugen sørger derudover for 50 procent mindre luftmodstand, så du kan komme højere op. Med trampolinen får du den unikke AeroWall, som giver dig mulighed for at tage dine spring til et helt nyt niveau.
Specifikationer:
- Fjedre: 128 stk.
- Maks personvægt: 120 kg
- Længde: 500 cm
- Bredde: 300 cm
Set til 21.599,- kr. hos Abilica
Få styr på sikkerheden, før du hopper
Der er ingen tvivl om at det er sjovt og sundt at hoppe på trampolin. Spørgsmålet er dog, om det også kan være farligt? Svaret er ja, hvis du ikke tager dig en række forholdsregler. Det kan dog være svært at finde hoved og hale i reglerne på området. Derfor guider vi dig herunder til alle sikkerhedsstyrelsen vigtigste råd om trampoliner.
Sikkerhedsnet eller ej når du vælger trampolin til nedgravning?
Det er ikke et lovkrav at have sikkerhedsnet om trampolinen. Hvis fabrikanten angiver, at der bør være det på den pågældende model, så bør du dog rette ind efter det.
Må trampolinen stå fremme hele året?
Du behøver ikke pakke trampolinen ned, når de koldere måneder nærmer sig? Hvis du vil beskytte din trampolin, bør du dog alligevel tage nogle forholdsregler. Det gælder især, når det stormer. Her skal du sikre dig, at trampolinen ikke blæser væk. Den kan nemlig udgøre en fare for både bygninger og mennesker, hvis blæsten først får fat. Du kan eksempelvis fastgøre trampolinen med pløkker eller snor. Alternativt kan du vende den på hoved eller stille den inden for vinteren.
Skal trampolinen nedgraves?
Det skal fremgå af vejledningen til den enkelte trampolin, om den skal nedgraves eller ej. Der er dog ikke noget lovkrav om, at man skal grave ud til trampoliner generelt.
Sådan undgår du ulykker
Uforsigtig adfærd på trampolinen eller for få sikkerhedsforanstaltninger kan føre til alvorlige ulykker. Hvis du vil undgå, at børnene kommer til skade, kan du med fordel følge rådene her:
- Hop kun én person ad gangen
- Brug et sikkerhedsnet
- Slå aldrig saltomortaler
- Giv jævnligt trampolinen et sikkerhedstjek
- Lad ikke børn under seks år hoppe uden opsyn fra en voksen
Sådan vælger du en god trampolin til nedgravning
Vil du udnytte den ekstra plads i haven? Så er en havetrampolin det oplagte valg. Her er nemlig garanti for timevis af sjov underholdning for store og små. Og som en ekstra bonus sikrer hoppebevægelserne masser af god motion. Men hvad skal du være opmærksom på, før du investerer i en trampolin? Det kan du blive klogere på i afsnittet her, hvor vi guider dig til alt det, du bør være opmærksom på. DGI.dk har nemlig opstillet en række ting, som er gode at være opmærksom på. Følg rådene her, og så sikrer du dig at købe en trampolin, der matcher din families behov, og hvor sikkerheden er i top.
Jo flere fjedre des bedre
Det første du skal kigge efter, når du sammenligner trampoliner, er antallet af fjedre. Her gælder det om at få så mange fjedre som muligt. Det er nemlig afgørende for, hvor god en hoppe-oplevelser man får på trampolinen. Mange fjedre er altså et godt pejlemærke for kvalitet. Derudover skal du også kigge på kvaliteten og tykkelsen af selve fjedrene. Det gælder især, hvis det ikke kun er børn, der skal hoppe på trampolin. Jo kraftigere fjedrene er, des mere kan de også holde til.
Vægten i fokus
Hvis du vil have en trampolin til nedgravning af god kvalitet, skal den gerne veje en del. Det siger nemlig meget om, hvor stabil og holdbar den er. De helt billige modeller vejer gerne omkring 50-70 kg. Hvis du skal have mere kvalitet for dine penge, skal du dog gerne kigge efter modeller, der vejer 90 kg eller mere.
Stel i gode materialer
Trampolinen står gerne ude hele året rundt. Derfor skal den være lavet af solide og holdbare materialer, der kan holde til vind og vejr. Derfor skal du være opmærksom på, hvad selve stellet er lavet af. Det er nemlig hele fundamentet for trampolinen. Her er det godt at kigge efter modeller med et galvaniseret stållag på både inder- og ydersiden. Dermed er den nemlig modstandsdygtige over for rust.
God springdug
Udover fjedrende har selve springdugen naturligvis også stor betydning for, hvor højt og godt du kan hoppe på en trampolin. Her skal du kigge eftertykkelsen af lærredet. Jo flere gange. der er syet igennem det, jo mere sikkert og holdbart er det. Derudover skal du sikre dig, at det er fæstnet ordentligt til stellet.
Sikkerhed i top med tyk kantpude
Uheld kan nem opstå på en trampolin. Derfor gælder det om at vælge en trampolin til nedgravning, der mindsker risikoen for skader mest muligt. Her er kantpuden helt afgørende. Jo tykkere og bredere denne kant er, des mindre risiko er der for, at man slår sig og rammer fjedrene, hvis man lander uden for springdugen.
Hvor mange skal hoppe
Inden du køber en trampolin til nedgravning, skal du overordnet tænke over, hvor mange der kommer til at skulle bruge den. Vil der ofte være mange, der hopper på den samtidig? Så skal du have fat i en slidstærk model, der kan klare belastningen. Det samme gælder, hvis der øves seriøse gymnastiske øvelser på trampolinen. Her vil der blive hoppet hårdt og intenst på trampolinen, og det skal den være gearet til. Du skal også være sikker på, at trampolinen kan tåle en voksenvægt, hvis det ikke kun er børnene, der skal hoppe på den.
ℹ Trampolin til nedgravning hvordan?
Der er flere fordele ved at grave trampolinen ned i haven. Det giver først og fremmest et bedre udsyn. Samtidig slipper du for, at børnene skal bøvle med at komme op på trampolinen via en stige eller en alt for høj kant. Sidst men ikke mindst er der ikke så langt at falde, hvis man ryger ud over kanten i et vildt hop. Du får altså overordnet en trampolin, der visuelt skæmmer mindre i haven, og som er mere sikker. Herunder kan du læse Bolius.dk’s gode råd til, hvordan du bærer dig ad med at grave trampolinen ned.
Nedgravning af trampolin:
- Vælg en placering i haven, hvor der ikke er rør eller ledninger i jorden.
- Undersøg hvilken type jord, du har. Det er en dårlig idé at grave trampolinen ned i meget sandet jord. Her er en leret jord langt bedre. Dermed slipper du nemlig for at stive siderne af med jordsikringssten.
- Du skal også gå uden om områder, hvor der samler sig meget vand. Jorden skal være fast og helst leret.
- Du må heller ikke placere trampolinen i nærheden af træer, buske eller hårde belægninger som en terrasse. Det øger nemlig risikoen for, at man kommer til skade.
- Før du begynder at grave, bør du lægge dugen ud på græsset. Dermed kan du bedre vurdere, om placeringen er korrekt, før du går i gang.
- Når du har fundet den rette placering, skal du aftegne området. Placér derfor en træpløk i midten af cirklen og bind en spraydåse fast i en snor, der også er hæftet på pløkken. Snoren skal i længden svare til cirklens radius. Før så dåsen rundt i en cirkel, mens du sprayer.
- Nu kan du gå i gang med at grave. Du kan gøre det manuelt med en spade. Du kan også spare tid og kræfter og bruge en gravko.
- Udgravningen skal være plan, så dybden ikke bliver for lav ude i kanterne. I så fald kan man nemlig nemt komme til skade.
- Grav en frihøjde, der svarer til trampolinens højde. Kanterne skal være lodrette og hele hullet skal graves ud.
- Der skal være 10-15 cm luft mellem jorden og trampolinkanten.
- Læg en fiberdug i bunden af din udgravning. Dermed undgår du nemlig, at der gror ukrudt op ad siderne på trampolinen.
- Det er vigtigt, at trampolinen står helt vandret. Derfor kan du bruge fliser under benene.
Læs også om: træningsmaskiner og multistationer, løbebånd tilbud, Squat rack stativer, træningsbænk, håndvægte, crosstrainer tilbud, romaskine tilbud, motionscykel test, trampolin tilbud, proteinpulver test, bedste stepmaskine, elcykel dame, motionscykel test
[…] stativer, træningsbænk, håndvægte, crosstrainer tilbud, romaskine tilbud, motionscykel test, trampolin til nedgravning, trampolin tilbud, proteinpulver test, bedste stepmaskine, motionscykel […]
[…] stativer, træningsbænk, håndvægte, crosstrainer tilbud, romaskine tilbud, motionscykel test, trampolin til nedgravning, trampolin tilbud, bedste stepmaskine, elcykel dame, motionscykel […]
[…] stativer, træningsbænk, håndvægte, crosstrainer tilbud, romaskine tilbud, motionscykel test, trampolin til nedgravning, trampolin tilbud, proteinpulver test, bedste stepmaskine, elcykel dame, motionscykel […]
[…] tilbud, Squat rack stativer, træningsbænk, håndvægte, crosstrainer tilbud, motionscykel test, trampolin til nedgravning, trampolin tilbud, proteinpulver test, bedste stepmaskine, elcykel dame, motionscykel […]
[…] tilbud, træningsbænk, håndvægte, crosstrainer tilbud, romaskine tilbud, motionscykel test, trampolin til nedgravning, trampolin tilbud, proteinpulver test, bedste stepmaskine, elcykel dame, motionscykel […]