Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Trykkoger test:  Her i artiklen har vi samlet tre gode bud på trykkogere, som alle har klaret sig godt i tests. En trykkoger er et genialt redskab at have i køkkenskabene. Dermed kan du nemlig på ingen tør tilberede lækre simreretter eller mørne selv seje udskæringer af kød.

Denne trykkoger test gennemgår:

 • De 3 udvalgte modeller
 • Hvordan virker en trykkoger?
 • Hvilke fordele ved at tilberede mad i en trykkoger?
 • Hvordan vælger du den rette trykkoger?
 • Hvilke udskæringer skal du trykkoge?
 • Trykkoger test: Sådan har vi udvalgt vores top 3

 

1. WMF Perfect Plus

 • ✅ Topscorer hos tyske ETM Testmagazin
 • ✅ Bedst i test hos svenske Icakuriren

 

trykkoger-test

Hvis madlavningen skal være hurtig og effektiv i hverdagen, bør du måske investere i trykkogeren her fra WMF. Den kan nemlig tilberede maden 70 % hurtigere på grund af de høje temperaturer, som opnås under tryk. Udover at spare tid, sparer du også på energiforbruget.

WMF Perfect Plus bruger nemlig 50 % mindre energi. Dermed er den også god for miljøet. På trykkogerens håndtag kan du nemt navigere rundt i de forskellige indstillinger. Selve designet er moderne og ikke mindst holdbart. Trykkogeren er nemlig udført i rustfri stål, så du kan have glæde af den langt ud i fremtiden.

Specifikationer:

 • Materiale: Rustfri stål
 • Tåler opvaskemaskine: Ja
 • Kapacitet: 6,5 liter
 • Induktion: Ja
 • Diameter: 22 cm

Set hos Elgiganten – Tjek pris

2. Tefal Secure 5 Neo

 • ✅ Topscorer hos tyske Sonntagmorgen.com
 • ✅ God bedømmelse hos tyske Askgeorge.com

trykkoger-tefal

Med trykkogeren her fra Tefal i dit køkken bliver madlavningen fremover let som en leg. Her kan du nemlig lynhurtigt tilberede et væld af lækre retter. Det smarte er, at du kan indstille hastigheden og temperaturen alt efter, om du eksempelvis tilbereder grøntsager eller kød.

Trykkogeren er desuden utrolig sikker at anvende. Den har nemlig både sikkerhedsventiler, forsegling og et låg, der kan låses. Modellen er udført i rustfri stål, hvilket sikrer en lang holdbarhed. Derfor får du også 10 års garanti med i købet.

Specifikationer:

 • Materiale: Rustfri stål
 • Tåler opvaskemaskine: Ja
 • Kapacitet: 6 liter
 • Induktion: ja
 • Programmer: 2

Set hos Elgiganten – Tjek pris

 

 

3. Instant Pot trykkoger

✅ Topscorer i amerikanske medier
✅ Bedst sælgende trykkoger i mange år

trykkoger-instantpot

Går du op i sundhed, vil en Instant blive en god ven i køkkenet. Her kan du nemlig hurtigt tilberede god mad, uden ingredienserne mister deres ernæringsmæssige kvalitet. Det skyldes de fire specielle kogemetoder.

Du bevarer blandt andet op til to gange så meget af grøntsagernes indhold af C-vitamin. Samtidig får du op til 25 % mere Omega 3, når du laver fisk. Med til trykkogeren får du en praktisk dampkurv, og en smart timer fortæller dig, når maden er klar. Modellen kan bruges på alle typer komfurer og har en garanti på 10 år.

Specifikationer:

 • Materiale: Rustfri stål
 • Tåler opvaskemaskine: Ja
 • Kapacitet: 5,7 liter
 • Induktion: Ja

 

Set hos Elgiganten – Tjek pris

 

Hvordan virker en trykkoger?

Trykkogere er uundværlige i ethvert professionelt køkken. Kokke sværger simpelthen til dem, når der skal laves lækre retter på ingen tid. Du behøver dog ikke være kok for at anskaffe dig det smarte køkkenredskab. En trykkoger kan nemlig være med til at gøre den daglige madlavning langt nemmere for dig.

Men hvordan fungerer en trykkoger så? I en almindelig gryde koger du dine ingredienser. Sådan foregår det dog ikke i en trykkoger. I en trykkoger tilberedes ingredienserne under et tætsiddende låg, hvilket skaber et tryk, der lader damp hobe sig op. Dermed kan du hurtigt opnå høje temperaturer og altså hurtigere få både grøntsager og kød mørt og lækkert.

Hvilke fordele ved at tilberede mad i en trykkoger?

Der er flere gode grunde til at købe en trykkoger. Herunder kan du læse nærmere om de største fordele ved det smarte køkkenredskab.

Nemt og hurtigt

Når du laver mad i en trykkoger, kan du spare utroligt meget tid. Trykkogere kan nemlig reducere tilberedningstiden med op til 80 %. Dermed kan du altså hurtigt få lækker mad på bordet hver dag. Udover at være hurtig er trykkogeren også nem at bruge. Den klarer nemlig tilberedningen selv, når du først har valgt dit program og sat låget på. Du slipper altså for hele tiden at skulle røre rundt eller tjekke, om noget er ved at koge over. En timer vil endda ofte kunne fortælle dig, når maden er klar.

Spar penge

Med en trykkoger kan du ikke bare spare tid og besvær. Du kan faktisk også spare penge. En trykkoger er nemlig ideel til at nedbryde det seje bindevæv i billige udskæringer af kød som bov og skank. Hvis du ikke har en trykkoger, tager det enormt lang tid at få den slags kød mørt, og derfor vælger mange af os dem fra, når vi står i supermarkedet. Og det er en skam, for der er masser af gode smagsoplevelser at hente, samtidig med at du sparer penge.

Øget sundhed og flere vitaminer

Når du tilbereder din mad i en trykkoger, er der også en sundhedsmæssig gevinst i vente. Du bevarer nemlig langt flere vitaminer og mineraler i maden, når den tilberedes under tryk. Det er ikke bare godt for din sundhed men også for selve smagen i maden. Derudover slipper du også for at tilføje en masse ekstra kalorier til maden. Når du eksempelvis steger kød eller grøntsager på en pande, bruger du en del fedtstof. Det er dog ofte slet ikke nødvendigt i en trykkoger. Her er det nok bare at bruge vand.

Hvordan vælger du den rette trykkoger?

trykkoger hvilken

Markedet for trykkogere bliver hele tiden større, som flere forbrugere får øjnene op for de mange kvaliteter ved denne type tilberedning. Herunder kan du blive klogere på, hvordan du vælger den helt rigtige trykkoger, der matcher dine behov i køkkenet.

Størrelse

Ligesom almindelige gryder kommer trykkogere i flere forskellige størrelser. Derfor gælder det om at vælge en model med en kapacitet, som passer til dit behov. Laver du ofte mad til mange, kan du med fordel gå efter en stor trykkoger. Mange vælger en trykkoger, der kan rumme omkring 10 liter. Der er dog rig mulighed for at finde både mindre og større varianter.

Brugervenlighed

Hele formålet med en trykkoger er, at det skal blive nemmere og hurtigere at lave god mad. Derfor bør du undersøge de forskellige modellers brugervenlighed. De skal være nemme at styre. Her kan du blandt andet kigge efter et overskueligt kontrolpanel og nem påføring af låg.

Sikkerhed

Det er helt afgørende, at sikkerheden er i orden, når du bruger en trykkoger. I dag er kravene på det danske marked dog så skrappe, at du kan føle dig tryg ved at bruge enhver trykkoger uanset pris. Gode sikkerhedsfunktioner at se efter er eksempelvis et forseglet låg, sikkerhedsventiler og automatisk sluk efter brug. Nogle trykkogere kan også udsende damp, hvis trykket bliver for højt.

Funktioner

Trykkogere kommer både i simple og mere avancerede udgaver. Her er det især funktionerne, der er den store forskel. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvor mange specielle funktioner du rent faktisk har brug for. Der er nemlig ingen tvivl om, at du betaler mere, jo flere funktioner du får med i købet. Gode funktioner at vælge er eksempelvis non-stick belægning. Dermed brænder maden ikke på. Mange værdsætter også en opvarmnings-funktion. Dermed holder trykkogeren maden varm, selv når tilberedningen er færdig. En sidste god funktion at kigge efter er en timer. Dermed kan du sætte trykkogeren til at starte og slutte præcis, når det passer dig.

Hvilke udskæringer skal du trykkoge?

trykkoger-test-låg

Er du nybegynder med en trykkoger? Så har du måske brug for lidt inspiration til, hvad du kan tilberede heri. Generelt er trykkogere geniale til at lave simreretter som eksempelvis gullasch eller en lækker og kraftfulde fond. Derudover kan du naturligvis tilberede alle former for grønt samt bønner og andre kulhydrater deri. Det er dog særligt til kød, at apparatet er eminent. Samvirke har lavet en guide til, hvilke typer udskæringer, du med fordel kan gå efter. Dem kan du se herunder:

 • Ossobuco
 • Kalveskank
 • Oksespidsbryst
 • Haler
 • Okseklump
 • Tunge

Omvendt bør du holde dig fra følgene udskæringer, når du vil tage trykkogeren i brug.

 • Mørbrad
 • Steaks
 • Cuvette og culotte
 • Hakkekød

 

ℹ️ Trykkoger test: Sådan har vi udvalgt vores top 3

Denne artiklen er baseret på grundig gennemgang af mange tests fra både ind- og udland. Hos Forbrugermagasinet har vi altså ikke selv afprøvet de forskellige trykkoger test. Vi har baseret vores anbefalinger på resultater fra troværdige kilders erfaringer med produkterne. Herunder kan du læse mere om de forskellige kilder og deres arbejde med de forskellige tests.

ETM Testmagazin – trykkoger test

Den tyske testside ETM Testmagazin tester jævnligt et væld af forskellige produkter til hjemmet, som er i forbrugernes interesse. De har også kigget nærmere på et række trykkogere. Det kan du læse mere om her.

Icakuriren – trykkoger test

Icakuriren er en svensk ugeavis, der ofte tester forbrugsvarer. Siden har testet en række trykkogere. Det er blevet gjort ved at tilberede den samme opskrift i alle modellerne for at se hvilke, der præsterer bedst. Der er både blevet vurderet efter smag, hurtighed og brugervenlighed. Du kan læse testen her.

Sonntagmorgen.com – trykkoger test

Sonntagmorgen.com er en tysk hjemmeside, som har specialiseret sig i at teste diverse produkter. Dermed er forbrugerne lidt bedre klædt på, inden de køber. Her kan du læse om alt fra elektronik til beklædningsgenstande. Du kan også læse en bedømmelse af trykkoger test lige her.

Askgeorge.com – trykkoger test

På Askgeorge.com kan du blive meget klogere på, hvilke produkter du med fordel kan købe og hvilke, du bør vælge fra. Den tyske side har også kigget nærmere på trykkoger test fra Tefal her.


Læs også om: Moccamaster test, KitchenAid kaffemaskine, Bagemaskine test, Frituregryde test, SodaStream test, Vakuumpakker test, Krups espressomaskine, Siemens kaffemaskine test, Kenwood kaffemaskine, Stegepande test

5 kommentarer

Skriv en kommentar

nine + one =