Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

tv-pakker-og-tv-udbydere

Sammenligning af TV pakker og tv udbydere

Der findes mange forskellige tv pakker at vælge i mellem, og det kan være svært for den enkelte seer at vurdere, hvor stor en pakke man egentlig har brug for, og hvor man får mest for pengene, så det at kunne se TV ikke bliver en unødvendig stor udgift i budgettet. Derfor har vi lavet en sammenligning, der hjælper dig til at træffe det rette og billigste valg af TV pakke og tv udbyder. Vi har udvalgt nogle favoritpakker hos de forskellige udbydere.

Populære TV-udbydere

Udbyder Beskrivelse Sponsoret links
Allente Logo
Fordele
✅ 2 måneder til 0 kr.
✅ Viaplay Total er inkluderet
✅ Kæmpe TV-pakke
 
Ulemper
❌ 6 måneders binding


Norlyslogo
Fordele
✅ Oprettelse 0 kr.
✅ App til Apple TV
✅ Bland selv af kanaler

Ulemper
❌ Streamingtjenester ikke inkluderet
❌ 2 måneders binding

Stofalogo
Fordele
✅ Alle danske kanaler inkl. Discovery og Viaplay
✅ Bland og udskift kanaler og streamingtjenester efter behov

Ulemper
❌ Kan være en dyr TV-pakke 

Discoverylogo
Fordele
✅ Første 7 dage gratis
✅ Bland og udskift kanaler og streamingtjenester efter behov

Ulemper
❌ Skift af kanal gælder i 30 dage.
❌ Indeholder ikke kanaler som Kanal 5, 6 og 9.

Viaplaylogo
Fordele
✅ Ingen binding
✅ Ingen installation, boks eller kabler
✅ Få adgang til film, serier, sport og TV
 

Ulemper
❌ Begrænset antal kanaler

 

 

 

Hvordan vælger jeg den billigste tv-pakke?

Nyder du at samle familien i sofaen en fredag aften og tænde for X Factor på TV’et? Sætter du pris på at kunne se nyhederne, så du kan følge med i dagens begivenheder? Skal børnene kunne se tegnefilm og børnefjernsyn, når det passer dem? Så er det svært at undvære en TV pakke.

For mange er TV en uundværlig gode i hjemmet, men mange danskere betaler også overpris for en TV pakke, som de slet ikke udnytter eller har behov for. For hvorfor betale for hundredvis af kanaler, hvis man kun zapper rundt mellem de første tyve? Når du skal vælge en TV pakke, er det første, du skal gøre, altså at kigge på dit reelle forbrug og behov. Hvilke kanaler ser du, og hvor får du dem billigst? Det kan dog være uoverskueligt, da sammensætningen af kanaler er vidt forskellig fra udbyder til udbyder.

Med vores side kan du dog nemt få et overblik over dem alle, så du kan sammenligne udvalget af kanaler og de gældende priser. Hvis du har behov for mange kanaler, vil prisen automatisk blive højere, end hvis du nøjes med en mindre pakke. Derfor er det en god idé at undersøge markedet grundigt, inden du beslutter dig, og med vores guide bliver det ikke nemmere noget andet sted.

Hvem er de populære TV udbydere?

Det kan som sagt være lidt en udfordring at navigere i de mange udbydere af TV pakker. Der er dog et par få, som sidder tungt på det danske marked, og som er seernes foretrukne. Det gælder:

  • YouSee: 45 % af danskerne har deres TV pakke hos YouSee
  • Stofa: Skiller sig ud ved at give kunderne stor valgfrihed i sammensætningen af TV kanaler
  • TDC: Tilbyder ekstra fordele til kunderne som eksempelvis adgang til film og spole/pause-funktion
  • Fullrate: Tilbyder en mere begrænset udvalg af kanaler til en billig pris

TV pakkernes sammensætning er vidt forskellig hos samtlige udbydere. Hos nogle kan man vælge mellem tre faste pakker i forskellige størrelser. Det gælder eksempelvis Stofa, Yousee og Fullrate. Hos andre er der større frihed til selv at sammensætte sin pakke og tilkøbe enkelte kanaler. Udvalget af kanaler varierer også markant, og det er derfor værd at kigge nærmere på, hvor ens yndlingskanaler tilbydes billigst. DR’s kanaler følger som udgangspunkt altid med, da de er licensbetalte, så dem får du med, uanset hvilken TV udbyder du vælger.

Skal jeg vælge TV pakke og bredbånd samme sted?

Flere af udbyderne af TV pakker tilbyder også bredbånd til deres kunder. For nogle kan det derfor give god mening at samle sin bredbåndsforbindelse og TV abonnement samme sted. Det kan betyde, at du kan få en favorable og billigere pris, da mange udbydere giver gode tilbud på køb af TV og bredbånd samlet. Derudover er det også generelt lettere at overskue som kunde, at man kun skal henvende sig til en udbyder, når der skal betales regninger, eller hvis man har problemer.

Der kan dog også være ulemper ved det, da man eksempelvis flere steder ikke kan afmelde sin TV pakke uden også at afmelde bredbånd og omvendt. Samtidig er dit TV signal også afhængigt af din bredbåndsforbindelse, så hvis den svigter, går det udover din TV oplevelse. Når man er på udkig efter en ny TV pakke skal man da også være opmærksom på, at nogle af udbyderne slet ikke kan tilbyde en TV pakke hos dem, medmindre du også opretter et abonnement på bredbånd. Det gælder både TDC og Fullrate. Hos mange andre udbydere som eksempelvis Stofa og YouSee er der dog rig mulighed for blot at købe et TV abonnement for sig selv.

TV pakke med sport

Hvad skal jeg være opmærksom på inden valg af TV pakke?

Udover at du skal gøre op med dig selv, hvor mange kanaler du har behov for, og hvad der er den rette kanalsammensætning for dig, skal du naturligvis også beslutte dig for et budget. Her er det vigtigt at pointere, at der kan komme ekstra udgifter på dit TV abonnement, som muligvis ikke er til at gennemskue ved første blik. Rigtig mange af udbyderne kræver eksempelvis et oprettelsesgebyr fra sine kunder, når de opretter TV abonnementet. Derved kan din TV pakke pludselig godt ende med at blive en hel del dyrere, end du lige havde regnet med.

Ved at benytte dig af vores oversigt slipper du dog nemt for ubehagelige overraskelser, når regningen for din TV pakker kommer. Vi oplyser nemlig også, hvilke af udbyderne, der har et oprettelsesgebyr, og hvad det koster. Du skal også overveje, hvor mange personer, der skal benytte sig af TV pakken i din husstand. Hvis den skal tilknyttes fjernsyn i flere forskellige rum, kan det nemlig også blive en uforudset ekstra udgift. Til sidst skal du undersøge, hvilke udbydere der dækker dit område. Det er nemlig ikke sikkert, at du kan få eksempelvis en YouSee TV pakke, der hvor du bor.

Hvilket signal skal jeg vælge til min TV pakke?

Hvis man ikke har stor forstand for teknik, kan det være svært at finde ud af, hvordan man skal vælge at modtage sine TV kanaler. Når det gælder signal, kan du nemlig både vælge mellem kabel, antenne, parabol og bredbåndsforbindelse. Valg af signal kan have stor betydning for dine valgmuligheder blandt TV udbyderne. En TV pakke med antenne begrænser eksempelvis dine muligheder betydeligt. Parabol TV kan være en fordel, hvis du ønsker at kunne se kanaler fra hele verden. Her er Viasat og Canal Digital gode valg, da de har de mest fordelagtige TV pakker for parabol TV.

Kabel TV er et populært valg, da det giver større stabilitet end både antenne og parabol TV. YouSee og Stofa er de største udbydere af kabel TV i Danmark, men det er dog ikke alle danskere, der har mulighed for at installere kabel TV, der hvor de bor, hvis det givne kabelnet ikke dækker deres område.  Sidst men ikke mindst er der den nye dreng i klassen – nemlig TV via bredbåndsforbindelse. Med bredbånds TV ser du fjernsyn over din internetforbindelse, og det kræver oftest en digital boks, som dog følger med i oprettelsen.  Du skal derfor vurdere, hvad der er mulighed for, der hvor du bor, og hvilket signal der bedst passer til dine behov.

TV pakke eller streaming?

Mange er begyndt at vælge streaming tjenester over en TV pakke. Læs mere om danske streaming tjeneste i Streamingtjenester i Danmark

Skal jeg vælge streaming i stedet for TV pakker

Når det gælder TV er det i dag svært at komme udenom de traditionelle udbyderes nye store konkurrenter – nemlig streamingstjenesterne, som er blevet voldsomt populære blandt danskerne de seneste år. Mange vælger at barbere deres TV pakker væsentlig ned og køber i stedet medlemskab hos en streamingtjeneste som ViaPlay, Netflix og CMore.

Enkelte vælger helt at droppe TV pakker og kører udelukkende med streaming, hvor man har et utal af serier og film til rådighed, når det passer en bedst.
Men hvordan vurderer man, om man skal gå med en TV pakke eller en streamingtjeneste, eller om man måske har behov for begge dele?

Her skal du overveje, om du virkelig har brug for at kunne se traditionelt flow tv, eller om du kan nøjes med streamingstjenesternes udvalg, som ikke tilbyder de traditionelle kanaler, men som til gengæld er billige og kan anvendes på mange forskellige platforme, så længe man har en internetforbindelse.

Find den bedste og billigste TV løsning i dag

Uanset om du er afhængig af at have en bred vifte af kanaler til rådighed, eller om du er typen, der kun har brug for en lille håndfuld, så finder du den rette TV pakke for lige netop dig i vores oversigt. Her finder du altid opdaterede priser, informationer og tilbud på samtlige danske TV udbydere, så du kan træffe et kvalificeret valg, uanset hvad dit TV behov er.

Skriv en kommentar

9 + fifteen =