Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere

Selvom det at ordne vasketøjet kan være lidt af en sur pligt i de fleste husholdninger, er det svært at komme uden om. Derfor er der naturligvis også behov for en vasketøjskurv i hjemmet.

Heldigvis behøver vasketøjskurve langt fra være en skæmmende eller forstyrrende del af indretningen. I dag kan det nødvendige boligtilbehør nemlig fås i en masse smarte og moderne udgaver, så de kan indgå som en dekorativ del af indretningen. Uanset hvad din personlige stil er, findes der er vasketøjskurv, der lever op til alle dine ønsker, og som effektivt skjuler, at det beskidte vasketøj hober sig op.

Den ultimative guide til vasketøjskurve

Mulighederne er mange, når det gælder vasketøjskurve. Derfor kan det også være svært at overskue, hvor du skal starte og slutte for at finde den perfekte model til netop din bolig. Heldigvis er der hjælp at hente. For at lette valget for dig en smule, har vi nemlig finkæmmet markedet for dig og samlet 21 af de bedste modeller på et og samme sted. Følg vores store guide herunder – så er der garanti for at finde en vasketøjskurv, der passer til enhver stil, behov og ikke mindst budget.

1. Vipp vasketøjskurv – Hvid elegance

Vasketøjskurv fra VippSet hos: Livingshop

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

Er du til det klassiske og elegante udtryk, går du aldrig galt i byen med en vasketøjskurv fra Vipp. Det anerkendte mærke har sans for detaljerne og sætter altid kvalitet i højsædet. Den hvide model her er fremstillet i rustfrit stål og gummi, og indeni finder du en pose i bomuld, som naturligvis kan vaskes efter behov. Inderposen er desuden todelt, hvilket gør sorteringen af vasketøjet let som en leg og kan spare dig en masse tid. Endnu en genial detalje ved modellen er, at toppen og bunden er perforeret, så luftventilationen altid er i top. Uanset om du stiller vasketøjskurven fra Vipp på badeværelset, i soveværelset eller i garderoben, vil den uden tvivl falde naturligt ind i den moderne indretning. Vasketøjskurven måler 39 cm i diameter og 69 cm i højden.

Find vasketøjskurven her

2. Vasketøjskurv i plastfibre fra Blomus

Vasketøjskurv fra BlomusSet hos: TrendyLiving

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

Populære Blomus har i den grad fingeren på pulsen, når det gælder moderne og tidløst interiør til hjemmet. Vasketøjskurven FRISCO er bestemt ingen undtagelse. Her er lagt vægt på de minimalistiske detaljer, som får kurven til at blende perfekt ind i de fleste rum med sin specielle ovale form. Den fine model er designet i plastfibre og udstyret med håndtag i aluminium, som giver et rustikt udtryk. Materialevalget gør kurven solid og slidstærk, samtidig med at den har et let og elegant udseende. Kurven måler hele 70 cm i højden, 45 cm i bredden og 28 cm i dybden, hvilket gør den velegnet til store husholdninger.

Find vasketøjskurven her

3. Ferm Living kurv i grafisk print

Set hos: Trendyliving.

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

Uanset om det gælder puder, sengetøj eller køkkentekstiler, er Ferm Living altid på pletten med moderne og stilrene løsninger. Det gælder naturligvis også vasketøjskurve, som kan pynte på badeværelset eller i entreen. Denne Grid Basket fra det populære mærke har et moderne udtryk, som passer perfekt ind i den nordiske og ofte lyse indretning. Kurven er fremstillet i 100 procent økologisk bomuld, hvilket gør den til både et mode- og miljørigtigt valg. Stoffet er hvidt med et flot og meget grafisk mønster. Vasketøjskurven er desuden praktisk, da den nemt kan flyttes rundt takket være de fine hanke i læder, som også er med til at understøtte det moderne udtryk. Kurven har en passende størrelse og måler 40 cm i diameter og 60 cm i højden.

Find vasketøjskurven her

4. Kurv fra Cinas i genbrugspapir

Vasketøjskurv fra CinasSet hos: Frishop

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

Den sorte og yderst rummelige vasketøjskurv her repræsenterer dansk design, når det er bedst. Cinas er et dansk mærke, der både sætter det moderne design og miljøet i fokus, når de fremstiller innovative løsninger til hjemmet. Det helt unikke ved vasketøjskurven her er, at den er fremstillet af genbrugte papirfibre, hvilket gør aftrykket på miljøet minimalt. Modellen er udstyret med et smart og solidt låg, som holdes på plads ved hjælp fra stropper. Den er desuden let og kan nemt bæres til og fra vaskemaskinen ved at gribe fat i håndtagene i hver side. Indeni finder du en aftagelig pose, som kan vaskes. Kurven er oval foran og lige bagtil, så den kan placeres op ad enhver væg. Den måler 33 cm i dybden, 57 cm i højden og 48 cm i bredden.

Find vasketøjskurven her

5. Cinas vasketøjskurv i hvid teak

Vasketøjskurv fra CinasSet hos: Frishop

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

Ønsker du at tilføre hygge og varme i indretning, er det altid en god idé at satse på interiør i træ. Det er både moderne, klassisk og med til at skabe en god stemning i ethvert rum. Den fine vasketøjskurv her fra Cinas er fremstillet i hvidmalet mahogni-træ og udstyret med en låge i teak, som er enormt populært i indretningen netop nu. De fine lameller giver kurven et tidløst udtryk og gør den velegnet til at pynte i ethvert soveværelse.  Her er desuden uden tvivl god plads til hele familiens vasketøj, da kurven måler 36 cm i dybden, 55 cm i højden og 52 cm i bredden.

Find vasketøjskurven her

6. Flettet kurve-sæt fra house doctor

Set hos: Boxdelux

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

vasketoejskurve_housedocterEr du til det naturlige og lidt anderledes design i bolig, bør du kaste din kærlighed over kurvene her fra Canett. Her er tale om et sæt på to kurve i lidt forskellige størrelser, som både kan anvendes sammen eller hver for sig, der hvor du helst opbevarer dit vasketøj. De smukke flettede vasketøjskurve er lavet af naturflet i plastik, som passer godt ind i den moderne indretning. Begge kurve er udstyret med låg og to praktiske håndtag, så de let kan flyttes til og fra vaskerummet. Den største kurv måler 70 cm i højden og 43 cm i diameter, mens den mindste måler 60 cm i højden og 36 cm i diameter.

Find vasketøjskurven her

7. Sort trådkurv fra Nordal med hjul og ben

Vasketøjskurv fra NordalSet hos: Unoliving

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

Er du til det industrielle og rustikke look, er vasketøjskurven her fra Nordal det perfekte valg. Her er der skruet op for det rå look med den fine trådkurv i sort, som er udstyret med både ben og hjul, der gør kurven nem at flytte rundt på. Kurven her er til dig, der ikke har behov for at gemme dit vasketøj væk, da der er frit udsyn til trådkurvens indhold. Benene giver modellen en god højde, som ligeledes er praktisk, når vasketøjet skal ordnes, så du ikke skal bukke dig ned gang på gang for at samle tøjet op. Kurven er designet i slidstærkt og solidt jern og måler 44 cm i dybden, 80 cm i højden og 58 cm i bredden.

Find vasketøjskurven her

8. Rå trådkurv med hjul fra Nordal

Vasketøjskurv med hjul fra NordalSet hos: Unoliving

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

Nordal har gjort det igen med endnu en moderne og rustik vasketøjskurv. Den sorte trådkurv her lever ligeledes op til det industrielle look, som passer perfekt ind i det moderne hjem. Modsat den overstående model er benene her skåret fra, så hjulene er placeret direkte under kurven. Det giver en mere simpel og lidt mindre fremtrædende kurv, som kan pynte i soveværelset, på badeværelset eller i garderoben. Kurven er funktionel og praktisk, da den let kan flyttes på hjulene fra rum til rum. Den er fremstillet af jern i høj kvalitet, som gør den yderst holdbar, og den måler 53 cm i dybden, 73 cm i højden og 90 cm i bredden.

Find vasketøjskurven her

9. Kurv af genanvendt bildæk fra Muubs

Vasketøjskurv fra MuubsSet hos: Unoliving

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

Nogle gange gælder det om at skille sig ud fra mængden, og det må man i den grad side, at vasketøjskurven her fra Muubs formår. Ved første glimt ligner det måske bare en hvilken som helst anden kurv, men ved nærmere eftersyn kommer detaljerne tydeligt frem. Decarr vasketøjskurven fra der populære mærke Muubs er nemlig lavet af et genanvendt bildæk, hvilket giver det rå, maskuline og rustikke look, som vil passe perfekt ind i hjemmet med lidt ekstra kant. På grund af det specielle materialevalg er hver eneste kurv helt unik, og vælger du at udstyre hjemmet med denne model, gør du desuden noget godt for miljøet. En vaskbar bomuldspose til at komme ned i vasketøjskurven kan tilkøbes, og den unikke kurv måler 60 cm i højden og 44 cm i diameter.

Find vasketøjskurven her

10. Stilrene vasketøjskurve i naturflet fra House Doctor

Vasketøjskurv fra House DoctorSet hos: Unoliving

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

Naturflet er netop nu ikke til at komme uden om, når man taler boligindretning. Uanset hvilket boligmagasin du åbner, vil du falde over tendensen. Ved at implementere kurvesættet her fra House Doctor i din indretning, får du en nem og budgetvenlig genvej til at hoppe med på trenden. De to fine vasketøjskurve har forskellige størrelser og kan placeres samlet eller hver for sig. De er designet i søgræs med hvide og grå strimler af plastik flettet ind i, hvilket giver det naturalistiske udtryk, som vil pynte i de fleste hjem. Begge kurve har låg og håndtag, som er med til at gøre dem både dekorative og praktiske i husholdningen. Brug eventuelt sættet til at opdele vasketøjet, så sorteringsarbejdet i vaskerummet bliver halveret. Den store kurv måler 45 cm i diameter og 53 cm i højden, mens den lille måler 31 cm i diameter og kun 42 cm i højden.

Find vasketøjskurven her

11. Rundt kurvesæt i naturmateriale fra Dixie

Vasketøjskurve fra DixieSet hos: BoxdeLux

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

Det svenske bæredygtige mærke Dixie er helt med på noderne med det smukke kurvesæt her, som både inkorporerer trenden med flet og naturmaterialer. Sættet indeholder en stor og en lidt mindre vasketøjskurv, som begge er meget rummelige. Derfor er sættet den perfekte løsning til den store husholdning, eller til parret der bare gerne vil adskille vasketøjet. Vasketøjskurven er lavet i naturmaterialet vandhyacint, og designet er holdt enkelt og stilrent. Der følger en smart indvendig stofpose med til begge kurve, som kan vaskes efter behov. Kurvene har desuden låg og håndtag, så de er flytbare. Den store vasketøjskurv måler 42 cm i diameter og 60 cm i højden, mens den lille er 36 cm i diameter og 52 cm i højden.

Find vasketøjskurven her

12. Håndlavet vasketøjskurv i flet fra Alibaba

Vasketøjskurv fra AlibabaSet hos: BoxdeLux

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

Er du på udkig efter noget helt unikt til at opbevare vasketøjet i, har Alibaba formentligt en løsning til dig. Brandets eksklusive kurve er nemlig håndlavede, hvilket betyder, at de alle er lidt forskellige. Kurven her er enormt rummelig og måler op til 80 cm i højden og 65 cm i bredden, så der er god plads til hele familiens vasketøj. Faktisk kan den rumme op mod tre maskinfulde tøj.  Den smukke kurv er lavet i et naturmateriale, der er flettet sammen med læder i en flot lysebrun farve. Kurven har et praktisk låg og hanke ligeledes i flettet naturmateriale, som gør det nemt at flytte den fra rum til rum.

Find vasketøjskurven her

13. Flot vasketøjskurv i plastflet fra Handed By

Set hos: BoxdeLux

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

Leder du efter en helt traditionel vasketøjskurv, som effektivt kan opbevare hele familiens vasketøj, samtidig med at den pynter i boligen, har hollandske Handed By lavet den ideelle løsning. Modellen Venice er fremstillet i hvidt plastflet, som med sit enkle udtryk passer ind i de fleste boliger. Her er god plads til flere maskinfylde vasketøj, og der kan nemt lægges låg på kurven, når det skal gemmes væk igen. Vasketøjskurven måler 33 cm i bredden, 33 cm i længden og 52 cm i højden.

Find vasketøjskurven her

14. Stilren dobbelt-kurv fra Aldo

Vasketøjskurv fra AldoSet hos: BoxdeLux

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

Når det er tid til at ordne tøjvask, bruger vi ofte en masse tid på at sortere og opdele tøjet efter farver, materialer, og hvilke temperaturer de forskellige beklædningsdele kan tåle. Du kan dog spare dog selv for en masse tid og besvær, hvis du vælger modellen her fra Aldo. Her er nemlig tale om en dobbelt vasketøjskurv med to adskilte rum, så sorteringen kan klares på forhånd. På den måde bliver det let som en leg at adskille eksempelvis mørkt og lyst tøj fra hinanden. Vasketøjskurven er fremstillet af stof og har en fin lys grå farve, der passer godt ind i den minimalistiske indretning. Den er udstyret med et låg og håndtag i begge sider, så den let kan flyttes rundt på. Bedst af alt kan den klappes sammen, så den ingenting fylder, når du ikke vil have den stående fremme. Kurven måler 61 cm i bredden, 30,5 cm i diameter og 63,5 cm i højden.

Find vasketøjskurven her

15. Rustik vasketøjskurv i rustfrit stål fra Blomus

Vasketøjskurv fra TaupeSet hos: TrendyLiving

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

Er du på udkig efter en vasketøjskurv med kant, der kan pifte badeværelset eller garderoben lidt op, er modellen SPINTA fra Blomus et godt bud. Den trendy kurv er fremstillet af rustfrit stål i højeste kvalitet, som sikrer en flot og ikke mindst holdbar vasketøjskurv. Med til kurven følger en indvendig pose lavet af syntetiske fibre, som ligeledes kan holde i mange år, og som nemt kan holdes ren. Modellen har et slankt design, som gør, at den ikke fylder meget i hjemmet, selvom den kan rumme hele 50 liter. Den måler 61 cm i højden, 28 cm i dybden og 47 cm i bredden.

Find vasketøjskurven her

16. Smart vasketøjskurv på stativ fra Ferm Living

Vasketøjskurv fra Ferm LivingSet hos: TrendyLiving

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

Tidløst design og minimalisme er nøgleordene, når man skal beskrive vasketøjskurven Herman Laundry Stand fra Ferm Living. Her er en kanvaspose i en sart beige farve placeret på et trendy stativ i sort, som giver kurven et moderne udtryk. Stativet er lavet af pulverlakeret metal og kontrasten til det bløde kanvasstof i 100 procent bomuld giver en fed dynamik. En lædersnor og messingnitter bruges til at holde sammen på kurven, som kan lukkes med et praktisk låg og nemt flyttes fra rum til rum. Kurven er 65 cm høj, 50 cm bred og 40 cm i diameteren.

Find vasketøjskurven her

17. Håndflettet kurvesæt i bananbarn fra Muubs

Vasketøjskurv fra MuubsSet hos: TrendyLiving

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

Muubs er kendt for at satse på anderledes materialer til deres interiørløsninger, som tilfører hjemmet et unikt udtryk. Vasketøjskurvene her er bestemt ingen undtagelse. Det flotte sæt består af to vasketøjskurve i lidt forskellige størrelser, som begge er håndflettet af naturmaterialet bananbark af lokale håndværkere. Dermed er hver enkel kurv helt unik. Hver kurv er udstyret med et låg med en smart hank, og materialet er let, så kurvene nemt kan flyttes rundt i hjemmet. De smukke kurve kan både bruges som et sæt side ved side eller hver for sig. Den store kurv måler 48 cm i bredden, 38 cm i diameter og 61 cm i højden, mens den lille kurv er 40 cm i bredden, 30 cm i diameter og 50 cm i højden, så der er god plads til alt vasketøjet.

Find vasketøjskurven her

 

18. Naturlig kurv med unikt mønster fra Au Maison

Vasketøjskurv fra Au MaisonSet hos: TrendyLiving

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

Selvom vasketøjskurven mest af alt tjener et praktisk formål i hjemmet, må den bestemt gerne være et dekorativt indslag i indretning. Det kan du få opfyldt med kurven her fra Au Maison, som skiller sig ud på grund af sine fine deltaljer og særlige mønster. Den lækre kurv er holdt i naturlige farver, som passer godt ind i den nordiske indretning. Her er desuden tale om en kurv, som du med god samvittighed kan placere i hjemmet, da den er lavet af 100 procent økologisk bomuld og derfor også er miljøvenlig. Her er tale om en lille vasketøjskurv på kun 40 cm i højden og 40 cm i bredden, som passer godt til dig, der bor alene.

Find vasketøjskurven her

 

19. Lækker vasketøjskurv i filt fra Au Maison

Vasketøjskurv fra Au MaisonSet hos: TrendyLiving

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

Populære Au Maison har gjort det igen og skabt en vasketøjskurv, der både er anderledes og ikke mindst trendy. Modellen her er udført i 100 procent filt i en flot mørkegrå farve, som både er stilren og tidløs. Den fine kurv er bred i bunden og spidser til i toppen, hvilket giver et moderne udtryk. Kurven kan desuden lukkes helt til i toppen, så vasketøjet gemmes effektivt af vejen. Den er også udstyret med et smart håndtag, så du hurtigt og nemt kan tage hele kurven med hen til vaskemaskinen, når det er tid til at ordne vasketøjet. Filtkurven måler 40 cm i bredden, 40 cm i diameter og hele 76 cm i højden.

Find vasketøjskurven her

20. Trendy kurv i grafisk print fra Ferm Living

Vasketøjskurv fra Ferm LivingSet hos: TrendyLiving til 393 kr.

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

Trænger boligen til at blive piftet op med lidt flere farver og mønstre, er vasketøjskurven Spear fra Ferm Living en let genvej. Den lille kurv skiller sig ud med sit fine og grafiske print i forskellige farver, der naturligvis afspejler tidens trends. Den er designet i 100 procent økologisk bomuld, som er enormt kraftigt og slidstærkt. Den er desuden udstyret med flotte håndtag i læder, så du nemt kan flytte rundt på den. Indeni kurven finder du et vævet beskyttelseslag, så vasketøjskurven holder sig ren og pæn i mange år. Den måler 35 cm i bredden og 40 cm i højden og egner sig derfor godt til dig, der bor alene og ikke vasker så tit.

Find vasketøjskurven her

 

21. Minimalist vasketøjskurv fra Hay i hårdt plast

Vasketøjskurv fra HAYSet hos: TrendyLiving

Derfor anbefaler vi denne vasketøjskurv:

Hay er kendt for sit simple men elegante design, når det gælder smarte løsninger til boligen. Deres vasketøjskurve er naturligvis ingen undtagelse. Deres Laundry Basket er udført i tidløst hårdt plast i hvid, som passer perfekt ind i ethvert nordisk og minimalistisk hjem. Uanset om du stiller den på badeværelset, soveværelset eller i bryggerset vil den pynte og blende ubesværet ind. Modellen egner sig dog kun til dig, der ikke har noget imod at vise vasketøjet frem, da designet er meget åbent og uden låg. Kurven fra Hay måler 57,5 cm i bredden, 62,5 cm i højden og 37,5 cm i diameter.

Find vasketøjskurven her

Lys vasketøjskurv

Vasketøjskurve til ethvert behov

Når du skal vælge en vasketøjskurv, der passer til lige netop dit hjem, er der flere forskellige parametre, du kan lægge vægt på. Først og fremmeste skal kurven leve op til dine praktiske krav. Her skal du overveje, hvor mange personer I er i husholdninger, da der naturligvis er behov for en større vasketøjskurv, jo flere I er. Er I en stor børnefamilie, kan det måske være praktisk med en rumopdelt model, hvorimod mindre husholdninger kan klare sig med en mere enkel variant. Du kan også få vasketøjskurve med hjul under bunden, så du nemt kan transportere vasketøjet til og fra vaskemaskinen og dermed mindske belastningen af kroppen. For nogle kan det også være vigtigt, at kurven har et låg, så vasketøjet ikke er synligt, samt en inderpose, som kan tages ud og vaskes en gang imellem, så vasketøjskurven holdes ren og frisk.

Hvid vasketøjskurv

En klassisk hvid og flettet vasketøjskurv fra Handed by

Med æstetikken for øje

Selvom funktionaliteten af vasketøjskurven naturligvis er afgørende, har inventarets udseende også betydning for de fleste. I en moderne indretning skal vasketøjskurven gerne kunne indgå som en del af interiøret, der ikke skiller sig for meget ud. Uanset om du er til det minimalistiske, det farverige eller det grafiske, findes der en vasketøjskurv, der passer til netop din smag og foretrukne æstetik. Du kan finde vasketøjskurve udført i et væld af forskellige materialer, så uanset om du er til flet, plastik, stål, træ eller stof, kan du få opfyld dine ønsker. Der findes ligeledes et hav af forskellige muligheder, når det gælder vasketøjskurvene udformninger. Her kan du gå efter de runde, de firkantede, de bløde eller de solide, alt efter hvad der passer bedst til netop dit hjem.

Vælger du en af de oversående vasketøjskurve til at opbevare dit vasketøj i, får du en smart, trendy og ikke mindst praktisk løsning på et nødvendigt onde i indretning. Hver dag kan du nyde, at dit vasketøj bliver gemt væk i en moderne og dekorativ indpakning, som er med til at pifte boligen op.

Vasketøj

Mangler du opbevaring til dit nye rene tøj?
Læs mere i Tøjstativ | De 12 bedste tøjstativer

Anmeld

Skriv en kommentar

five × 1 =